Županova i gradonačelnikova srdačna dobrodošlica u Osijek

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić i župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić u Gradskoj upravi Grada Osijeka primili su igračice i članove stručnog stožera hrvatske ženske reprezentacije koja će u srijedu, 24. veljače 2016. u Osijeku odigrati drugu kvalifikacijsku utakmicu drugog kruga za EuroBasket 2017, s početkom u 19.00 sati.  Zaželjeli su dobrodošlicu hrvatskoj reprezentaciji i poželjeli joj sreću u utakmici s Nizozemskom te se zadržali u ugodnom razgovoru. Osim što su pohvalile uvjete za treninge kao i smještaj, reprezentativke Hrvatske potpisale su loptu koja ostaje Osijeku za uspomenu na žensku reprezentaciju.

– Osijek je puno puta bio domaćin raznoraznih natjecanja – europskih i svjetskih – i uvijek je to prolazilo u najboljem redu. Nema nikakvog razloga da tako ne bude i sada po pitanju organizacije. Vjerujem da ćete se ugodno osjećati svih ovih dana, da ćete imati izuzetno dobre uvjete za rad, a da će se sve to u srijedu odraziti i na dobar rezultat koji će jamčiti šanse za EuroBasket 2017 u Češkoj. Želim vam puno uspjeha i da se onda zajedno veselimo u srijedu navečer. Hvala vam što ste našli vremena tijekom ovih priprema da imamo to zadovoljstvo i čast primiti vas ovdje u Osijeku, u prostorima Grada Osijeka, rekao je Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjske županije na prijemu hrvatske ženske reprezentacije.

Nakon župana Osječko-baranjske županije, reprezentaciji Hrvatske obratio se i domaćin, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić: “Župan i ja izražavamo dobrodošlicu, ja posebno jer ste došli u grad Osijek. Moram vam reći da sam bio u dvojbi da li da budem domaćin i kad su mi rekli da ima jedna vaša djevojka koja je moje visine, onda sam pristao”, našalio se gradonačelnik Vrkić i nasmijao sve nazočne. “Zahvala onima koji su izabrali Osijek jer Osijek se potvrđuje kao središte u kojem se mogu događati veliki sportski uspjesi. Tako da ste na pravom mjestu, dodajte tu malo energije i samopouzdanja i uspjeh će doći sam od sebe. Osijek je spreman na takve pothvate, na vama je samo da to odradite, a mi ćemo navijati. Želim vam puno sreće, zadovoljstva i uspjeha. Koristim ovu priliku i da pozovem sve na utakmicu u srijedu.”

kapetanica Jelenan Ivezić daruje gradonačelniku Osijeka Ivici Vrkiću dres Hrvatske s brojem 12 (Marin Sušić)
kapetanica Jelenan Ivezić daruje gradonačelniku Osijeka Ivici Vrkiću dres Hrvatske s brojem 12 (Marin Sušić)

– Hvala vam na gostoprimstvu –, zahvalio je izbornik hrvatske reprezentacije Braslav Turić. “U Osijeku je zasad sve super, nadam se da će tako biti i dalje. Za zahvalu vama, želio bih da u srijedu odigramo odličnu utakmicu i upišemo pobjedu, naravno veću od devet razlike.”

Reprezentacija je županu Vladimiru Šišljagiću i gradonačelniku Ivanu Vrkiću poklonila potpisane dresove hrvatske reprezentacije s brojem 12. Djevojke su također dobile poklone Grada Osijeka, a županu je posebno bilo drago uručiti slavonski šal kapetanici hrvatske reprezentacije Jeleni Ivezić. Nakon razgovora čelnih ljudi Osijeka i hrvatske reprezentacije, djevojke su se zaputile put hotela na odmor, nakon kojeg opet slijede treninzi i druge pripreme za Nizozemsku koja je već stigla u Osijek.

Kvalifikacijska utakmica za EuroBasket 2017 između Hrvatske i Nizozemske na rasporedu je u srijedu, 24. veljače 2016. u Osijeku u dvorani Gradski vrt s početkom u 19.00 sati. Ulaz je slobodan.

Foto:  Slavonski šal za kapetanicu – župan Vladimir Šišljagić uručuje slavonski šal Jeleni Ivezić/ Snimio: Marin Sušić