ŽKK Pula-Moviter pobjednik 15. memorijalnog turnira

Sa četiri pobjede u četiri utakmice, igrane u pripremnom razdoblju, košarkašice Pule-Moviter ulaze u novu natjecateljsku sezonu u kojoj će se u skupini Premijer lige boriti se sa Ragusom, Splitom, KAŽL-om, Šibenikom i Zadrom

Pula-Moviter – Zagreb 73:61

Današnji ogled protiv Zagreba pružio je izjednačenu borbu, no domaće cure su uspjele držati prednost na svojoj strani do poluvremena koje je završilo rezultatom 39:33. Na početku treće četvrtine Zagrepčanke se približavaju te u jednom trenu izjednačavaju rezultat i na semaforu svijetli 41:41. Trener domaćih Đukić poziva time-out i nakon njega Puljanke rade seriju i odlaze u jednom trenu na najveću prednost od 20 koševa razlike, što je na kraju presudilo utakmicu. Do kraja utakmice domaće cure su samo održavale prednost i zaključile utakmicu s 12 poena prednosti (73:61).

Kod domaćih je najefikasnija bila Schrauth sa 19 postignutih poena, a pratile su je Krstić sa 16 i Plavljanin sa 14. U strijelce su se još upisale Borić 8, Ramljak 7, Trehub 4, Begonja 3 i Perić 2. Kod gošći najviše su se istakle kapetanica Jurić sa 17 i Mayles sa 14 postignutih poena.

  • Sve čestitke našim curama na osvojenom turniru, a sada samo preostaje da nastavimo ovaj pobjednički niz i sljedeći vikend, kada nam u okviru 1. kola ženske Premijer košarkaške lige Hrvatske dolazi ekipa KAŽL-a iz Splita, prvoligaški debitanti – rekli su nam u pulskom premijerligašu.

Tihomir Begić

Foto: ŽKK Pula-Moviter, pobjednice 15. turnira Ružice i Vladimira Šešelje/zkkpula