ŽKK Gospić se posvetio stvaranju vlastitih košarkašica

Svima je poznato da je Gospić svojevremeno bio neosvojiva tvrđava hrvatske ženske košarke. U njemu su igrale domaće ponajbolje košarkašice, odlične strankinje, igrale se međunarodne vrlo jake euroligaške utakmice, slavili se naslovi…Osam puta prvakinje Hrvatske (četiri puta zaredom), sedam puta pobjednice Kupa Hrvatske “Ružica Meglaj Rimac”… Danas Gospić nije grad ženske košarke. Primat je preuzeo najprije Novi Zagreb pa potom od njega zagrebački Medveščak. Međutim, ŽKK Gospić kreće sa “restauracijom” svoje ženske košarke sa željom i htjenjem da se vrati na košarkašku kartu Hrvatske. Oslonac je na radu sa vlastitim snagama o čemu je nešto više ekskluzivno za naš portal rekao sportski direktor ŽKK Gospića Mario Strilić:

–  KK Gospić u sezonu 2018/2019 ulazi sa idejom da što više razvije svoje mlađe igračice. Iz tog razloga je odlučeno igrati Waba U17 regionalnu ligu, te dati priliku nadarenoj generaciji 2002/03 godišta da igranjem ovih jakih utakmica maksimalno napreduju te iduće sezone što spremnije dočekaju A2 ligu. U klub je doveden trener Boris Virag koji ima višegodišnje iskustvo rada u ženskoj košarci, pogotovo s mladim kategorijama. Također je u rad sa ovom generacijom je uključena i dugogodišnja igračica ŽKK Gospića Adrijana Došen u funkciji pomoćnog trenera. S djevojkama radi i trener za fizičku pripremu prof. kineziologije Ivica Valentić. Klub želi ojačati rad sa mlađim dobnim kategorijama te valja naglasiti da uz već spomenutu generaciju u klubu aktivno trenira 60-ak djevojčica rođenih 2004. god i mlađe. Sa generacijom 2004/05 radi prof. kineziologije Damir Vujnović, a sa mladim grupama bivše košarkašice Dubravka Jakšetić i Jasmina Subašić Zeba. U klubu očekujemo da će sve gore navedeno biti preduvjet da se ŽKK Gospić vrati na košarkašku kartu Hrvatske na najbolji mogući način i sa većinom domaćih djevojaka u svom seniorskom sastavu – rekao nam je sportski direktor kluba Mario Strilić.

Ekipa će ove godine igrati regionalnu WABA ligu U17, koju će pojačati Livanjka Marta Rimac,  ali i kvalitetno spremati seniorke za sljedeću sezonu u A2 ligi, odnosno osvajanje dva prva mjesta i otvaranje puta prema Prvoj ženskoj ligi za nekoliko godina. Čini se da su u Gospiću krenuli pravim putem  – sustavno raditi s mladima i stvarati svoje košarkašice i sa svojim snagama ići naprijed.

Foto: Seniorska ekipa ŽKK Gospića sa trenerom Viragom / žk