ŽKK Gospić neće se sljedeće sezone natjecati u A1 ligi Hrvatske

Time-out Stipe Bralića

Zenska-kosarka.com danas je dobila informaciju u kojoj je potvrđeno sa mjerodavnog mjesta da se Ženski košarkakški klub Gospić neće natjecati u A1 košarkaškoj ligi u sezoni koja prema rasporedu počinje 3. listopada. Umjesto Prve (A1) lige, Gospićanke će igrati Drugu (A2) ligu. Odustajanjem višestrukih prvakinja Hrvatske i višetrukih nositeljica Kupa Hrvatske te dugo vremena jedinog hrvatskog euroligaša i svojedobno najboljeg ženskog košarkaškog kolektiva u Hrvatskoj, Prva hrvatska ženska košarkakška liga brojat će 10 ekipa. Vjerojatno će stoga biti revidiran i kalendar natjecanja ali i izvršeno novo ždrijebanje za A1 ligu sa deset ekipa.

Inače iz pouzdanih izvora naš portal saznaje da će danas, osim što će biti govora o natjecanju u A2 ženskoj košarkaškoj ligi Hrvatske, u Hrvatskom košarkaškom savezu biti riječi o utemeljenju Udruge klubova A1 ženske košarkaške lige što je svakako bilo potrebno. Vjerujemo kako će i predsjednik/ca ove Udruge biti po funkciji član Upravnog odbora HKS-a i da tamo neće biti formalno nego se istinski boriti za napredak i razvoj hrvatske ženske košarke. Detaljnije ćemo o tome uskoro izvijestiti.

Foto:  Kroz Gospić su prošla mnoga poznata košarkaška imena – timeout nekadašnjeg trenera Gospića Stipe Bralića na Pešćenici /zenska-kosarka.com