Ženska košarkaška ekipa Zagrebačkog sveučilišta u finalu Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci

Koper u Sloveniji mjesto je održavanja 13. europskog sveučilišnog prvenstva u košarci na kojem odlične rezultate bilježe košarkašice Zagrebačkog sveučilišta. Sudjeluje dvanaest sveučilišnih ekipa, a dok pišemo ovaj tekst  naše djevojke igraju finalnu utakmicu sa Poljakinjama, odnosno ekipom University of Warshaw. Ovaj uspjeh kojeg smo “medijski zapostavili” zbog EuroBasketa 2015, naše su studentice, inače uglavnom košarkašice hrvatskih prvoligaških klubova, postigle najprije pobjedama u skupini D i u drugom krugu pobjedivši ekipu Sveučilišta Aydin iz Istanbula, potom University of Strasbourg i s velikim izgledima idu u finalnu utakmicu.

– Sinoć smo pobijedile ekipu University of  Strasbourg i u finalu igramo u subotu u 17.45  protiv Poljakinja, s kojima smo već igrale u skupini i pobijedile, rekla nam je Sara Plavljanin.

Inače, naše su djevojke u skupini D igrale protiv ekipe University “1 Decembrie 1918” ALBA IULIA iz Rumunjske i pobijedile 77:56 da bi potom u istoj skupini pobijedile današnje finalistkinje University of Warsaw 83:76. Nadamo se i vjerujemo u naše studentice košarkašice da mogu ostvariti i ovu finalnu pobjedu i popeti se na sam vrh europske sveučilišne ženske košarke.

Žensku košarkašku ekipu Zagrebačkog sveučilišta čine: Inja Butina i Marina Lidija Kalebić (Kinezioloski fakultet), Sara Plavljanin (Filozofski), Marina Giljanović i Anja Škara (Geodetski), Ana Karaga i Danijela Fuštin (Medicinski), Zrinka Spretnjak (Pravo) Marijana Mamić (Agronomija), Anja Majstorović (Učiteljski) i Antonija Jurić (Ekonomija). Ekipi se trebala priključiti i Ružica Džankić (PMF), ali zbog ozljede koju je zaradila na EuroBasketu 2015 u Mađarskoj nije se mogla priključiti. Trener ekipe je Đuro Simon.

Foto: Košarkaška ekipa Zagrebačkog sveučilišta u finalu