Željko Ciglar: Sobočan je na mene imao veliki utjecaj

Brođanin Željko Ciglar jedan je od naših najboljih trenera čiju su dosadašnju karijeru uglavnom obilježili uspjesi sa ženskim ekipama. Da bismo se iscrpnije osvrnuli na njegov košarkaški put zasigurno bi nam trebalo nekoliko nastavaka ove priče, a kroz pola stoljeća njegovog trenerskog rada dovoljno je spomenuti preko 30 osvojenih zlatnih medalja s različitim ekipama i reprezentativnim selekcijama.

Ciglar je značajan trag ostavio i u zagrebačkoj košarci, a treba istaknuti da je 19 godina radio u KSZ-a gdje je bio desna ruka dugogodišnjeg tajnika Stjepana Miroslava Sobočana.

  • On je čovjek koji je na mene imao jako veliki utjecaj. Njemu mogu zahvaliti puno toga u životu što sam postao takav kakav sam postao jer s obzirom da sam stigao iz Slavonije, on me je uvijek podržavao i podupirao moje ideje. On mi je zaista puno toga pružio – kaže Ciglar koji je bio u stručnom stožeru trenera Sobočana u njegovim najvećim uspjesima kao što su osvajanje Kup Liliane Ronchetti i Kupa Jugoslavije s Montingom 1980.godine, te naslova prvaka i Kupa Hrvatske s košarkašicama Centar banke 1995.godine.

Kompletan intervju s našim poznatim i trofejnim trenerom Željkom Ciglarom autora Krešimira Galića možete pročitati na portalu Košarkaškog saveza Zagreba.

Foto: Željko Ciglar na utakmici juniorskog prvenstva Europe u Bukureštu/fiba.com