Zdravko Kitin: Sve osim naše pobjede bilo bi iznenađenje

Danas će u Šibeniku, u dvorani Ražine, biti odlučeno hoće li Ragusa ili Croatia 2006 steći pravo da se slijedeće sezone natječe u najboljoj hrvatskoj ženskoj košarkaškoj ligi. Podsjetimo, to je kvalifikacijska utakmica na neutralnom terenu koju za spomenuti status trebaju odigrati posljednjeplasirana ekipa A1 lige i drugoplasirana ekipa A2 lige. Utakmica započinje u 18 sati.

Trener Raguse Zdravko Kitin bio je jasan: “Sve osim naše pobjede bilo bi jedno veliko iznenađenje i jedva čekamo utakmicu da završimo ovu sezonu. Sve igračice su zdrave, odmorne i ovih 18 dana od zadnjeg kola u Omišu smo osvježili ekipu, nismo igrali niti jednu prijateljsku utakmicu od tada tako da su igračice željne igre. Nije bilo potrebe jer je naš klub ove godine odigrao, poslije Novog Zagreba, najviše službenih seniorskih utakmica – oko 40 i to što Prve lige, Kupa i WBFAL lige. Već poslije ove utakmice naše juniorke, a to je pola seniorske ekipe, od petka do nedjelje nastupaju u Slavonskom Brodu na polufinalnom turniru Hrvatske za juniorke. Prošle godine smo bili u toj kategoriji četvrti, a ove godine želimo stepenicu više. Znači naš klub želi uspješno završiti ovaj naš sportski produženi vikend.”

ŽKK Croatia 2006 drugoplasirana je ekipa A2 lige i njezin trener Borna Augustić kaže da ne idu u Šibenik predati se Ragusi nego naprotiv idu odigrati što bolju utakmicu: “Realno je da su oni favoriti, igrali su puno kvalitetniju ligu. Imaju reprezentativku Ivonu Matić, no, radi se o jednoj utakmici i tu je sve moguće. Želim da izgledamo kao ekipa, da u utakmicu uđemo kvalitetno, a onda ćemo vidjeti što će biti i tko će imati više snage, volje i koncentracije.”

Foto: Zdravko Kitin: Zanima nas samo pobjeda/ Snimila: Ana Pavlović

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime