Zdravko Kitin: Neka najbolje budu prvakinje pa ma tko to bio

Zdravko Kitin i ove je sezone kormilario Ženskim košarkaškim klubom Ragusa  iz Dubrovnika i s njima doplovio do naslova jesenskog prvaka. Ono čime se on posebno ponosi jest činjenica da mu preko 90 posto ekipe čine, kako on voli reći, “Cure iz Grada”. Upravo u tom svojstvu razgovaramo s njim s retrospetivom na polusezonu koja je za nama.

1. Čestitam, gospodine Kitin, na naslovu! Je li bilo teško doći do njega?

  • Hvala na čestitkama na jesenskom prvaku. Iskreno, potajno smo se nadali naslovu jesenskog prvaka, pogotovo kada je Medvešćak izgubio u Splitu, onda naša pobjeda protiv njih u Gradu je dobila još više na važnosti. Što se tiče Kvarnera, njihova jedna dobra polusezona i posebno čestitke treneru, i šteta što to nisu kapitalizirali doma na utakmici sa Medvešćakom. Imali smo i ne loš raspored, a naravno uvijek je teže nešto obraniti nego osvojiti, tako da smo svjesni da moramo, za razliku od prvog dijela lige, dignuti igru na još veći nivo ako se želimo zadržati na visokim pozicijama Prve košarkaške lige Hrvatske.

2. Kako ocjenjujete polusezonu?

  • Ovu polusezonu ocjenjujamo pozitivno pogotovo s obzirom na ekipu koju imamo, pogotovo što smo imali i veliki peh sa ozljedom Anne Kovats, našeg pojačanja iz Mađarske na koju ne možemo računati ove sezone.

3. Što očekujete od drugog dijela prvenstva? Hoćete li uspjeti očuvati startnu poziciju br. 1?

  • Od drugog dijela sezone očekujemo našu dobru i još bolju igru, da što duže ostanemo na poziciji jedinice, a to će vjerojatno ovisiti o utakmici u Zagrebu gdje moramo ići na pobjedu jer i nemamo neki kapital koševa za braniti iz Grada (plus 1 za nas). A liga je duga i uvijek postoji mogućnost kikseva, a mi u drugom dijelu sezone gostujemo u Splitu, dva puta u Zagrebu, i Puli.

4. Koji su, po Vama, glavni pretendenti za doigravanje i za naslov?

  • Glavni pretendenti za naslov i doigravanje su Ragusa, Medvešćak, Kvarner i Pula, i to točno ovim redom pogotovo ako ima istine u pričama, o čemu se šuška, o pojačanjima koje žele dovesti Kvarner i Pula.

5. Kvarner od kojeg ste jedino izgubili u prvom dijelu Vam stiže u Dubrovnik, ali imate i teško gostovanje kod    Medveščaka u Zagrebu, najozbiljnijeg konkurenta za naslov?

  • Do sada smo sa Kvarnerom imali pozitivan skor, pogotovo u Dubrovniku, i potrudit ćemo se da tako i ostane. Želimo ih pobijediti u Gradu i to sa 4 ili više razlike. Utakmica u Zagrebu protiv Medvešćaka će nam pokazati koliko u stvari vrijedimo i vjerojatno će ta utakmica odlučivati o poziciji jedan za doigravanje i mi u toj utakmici ne možemo puno izgubiti nego samo puno dobiti.

6. Najavili ste pojačanje Raguse na poziciji 4 za drugi dio. Možete li nam otkriti o kojoj se igračici radi?

  • Ono u čemu smo bili slabi je skok igra i tu ćemo probati nešto učiniti, ali naša je športska politika što više Cura iz Grada, što za sada i uspješno ostvarujemo i to će nam i biti putokaz za dalje. Vi nagađajte a mi mislimo to realizirati najkasnije do utakmice trećeg kola u Dubrovniku sa Kvarnerom.

7. I za kraj?

  • Vama i svima što čitaju i pišu na portalu, i svim onima što vole i prate žensku košarku, iz našega Grada šaljemo veliku čestitku da u Novoj 2015. imate puno zdravlja, a klubovima puno športskog uspjeha. Nadam se da sa svojim razmišljanima nisam nikoga uvrijedio, to mi i nije bila namjera, a neka najbolji bude prvak i ove sezone bez obzira tko on bio.

Foto: Zdravko Kitin, trener Raguse / Snimio: T.Vlašić