Završni turnir Prvenstva Hrvatske za kadetkinje u subotu i nedjelju u Domu sportova

U zagrebačkoj dvorani II Doma sportova u subotu i nedjelju u organizaciji ŽKK Trešnjevka 2009 održat će se Završni turnir Prvenstva Hrvatske za kadetkinje. U polufinalnim susretima igrat će Trešnjevka 2009 – Zagreb i Zadar – Vodice.

Šime Vidaković, trener ŽKK Trešnjevka 2009: “Ove sezone igrali smo dva puta sa Zagrebom. Prvu smo lako dobili, a druga je bila puno zanimljivija. Zagreb se odlično držao u Zadru na poluzavršnici i sigurno će se DOBRO pripremiti za ovu utakmicu, a nama će biti najvažnije da cure budu motivirane i spremne da prepoznaju trenutak u kojem se nalaze, ipak je to završnica Prvenstva Hrvatske. Ulogu favorita koju imamo, s obzirom na rezultate ove sezone i domaći parket, vjerujem da ćemo opravdati.” Što se tiče drugog para Vidaković ističe: “Dao bi malu prednost Zadru koji ima bolju individualnu kvalitetu i koji je slavio u prvenstvu Dalmacije.”

Kristijan Jagatić, trener ŽKK Zagreb: “Kad se sjetim da na početku sezone nismo imali dvoranu i da smo trenirali na vanjskim terenima ovo je veliki uspjeh. Nama je ova završnica kruna cijele sezone i cure s velikim nestrpljenjem očekuju turnir. U polufinalu je Trešnjevka 2009 veliki favorit ne samo u toj utakmici, već i u finalu. Mi svoju šansu za medalju želimo potražiti u utakmici za treće mjesto gdje bi mogli igrati s Vodicama.”

Dalmatinski dvoboj igrat će Zadar i Vodice. Zadranke su u međusobnim susretima oba puta slavile na prvenstvu Dalmacije,

Josipa Sesar, ŽKK Zadar: “Ova utakmica ima veliki ulog, a to je finale Prvenstva Hrvatske. Bez obzira na naše međusobne pobjede očekujem tešku utakmicu, a najvažnije je da su cure zdrave i motivirane i da s nestrpljenjem očekuju turnir za koji treniraju cijelu sezonu. Trešnjevka 2009 je domaćin, a cure su dugi niz godina zajedno i igraju u reprezentaciji i zbog toga imaju ulogu favorita. Ukoliko mi izborimo finale pokušat ćemo im pomrsiti račune.”

Vodice su tri uzastopne sezone bile kadetske prvakinje.

Bore Vuković, trener ŽKK Vodice: “Objektivno Trešnjevka 2009 je najveći favorit, a nama je suparnik u polufinalu Zadar koji ima tri kadetske reprezentativke koje već imaju minutažu i u seniorskoj košarci. Nažalost, ostali smo bez dvije kvalitetne igračice kao što su Skorić i Bošnjak, tako da Zadar ima tu ulogu favorita u toj utakmici. Ali mi se sigurno nećemo predati jer je u jednoj utakmici sve moguće. Ono što nas čini sretnim je da su Vodice u svim kategorijama prisutne na Prvenstvima Hrvatske, a osvajanje jedne od medalja bio bi veliki uspjeh.”  (Izvor: HKS)

RASPORED ZAVRŠNOG TURNIRA:

  • Subota, 08.04.2017.
  • 12.15 Trešnjevka 2009 – Zagreb
  • 14.30 Zadar – Vodice
  • Nedjelja, 09.04.2017.
  • 12.15  utakmica za 3. mjesto
  • 14.15  utakmica za 1. mjesto