Završni turnir Kupa Hrvatske “Ružica Meglaj-Rimac”

Utakmice završnog turnira Kupa Hrvatske za košarkašice “Ružica Meglaj-Rimac” igrat će se u Sportskoj dvorani Trnsko u Novom Zagrebu ovog vikenda. Hrvatski košarkaški savez organizaciju je povjerio aktualnom prvaku Hrvatske i aktualnom pobjedniku ovog natjecanja – zagrebačkom ŽKK Medveščak. Svečanost službenog otvaranja završnog turnira, na kojem  sudjeluju Pula Črnja Tours, Kvarner, Medveščak i Trešnjevka 2009, na rasporedu je u subotu u 18.45 sati, a u nedjelju u 20.00 sati je svečana dodjela medalja najboljima i velikog prijelaznog pehara te zatvaranje turnira.

RMR1Nažalost, ove godine Hrvatska televizija kao javni medij nije našla za shodno prenositi finale, kao što je to bilo prošle godine u Rijeci, pa će ljubitelji ženske košarke morati na druge načine pratiti zbivanja u Trnskom. Uputili smo pitanje HRT-ovom Odjelu za odnose s javnošću, ali, mada nam je obećano, još nismo dobili nikakav odgovor na pitanje zašto HRT ove godine ne prenosi finalnu utakmicu. Prisjetimo se da HRT prošle godine nije prenosio niti jednu finalnu utakmicu prvenstva Hrvatske za košarkašice između Kvarnera i Medveščaka nego je tu medijsku prazninu uz angažman organizatora popunila Sportska televizija. Upravo zbog nezainteresiranosti državne televizije da prenosi ovogodišnje finale Kupa Hrvatske, organizator se potrudio da barem finalna utakmica ipak bude dostupna i slikom svima pa će tvrtka furkisport realizirati live stream finalne utakmice uz komentar poznatog košarkaškog trenera Viktora Kovača koji je i do sada izvrsno obavljao taj posao. ŽKK Medveščak je pozvao sve ljubitelje ženske košarke da dođu, ugodno se zabave ali i ispune tribine Trnskog kako bi se finalni turnir odigrao u što ljepšem ambijentu koji će biti inspirativan i za košarkašice sva četiri kluba i sve posjetitelje.

Viktor KovačFoto: Viktor Kovač izvrsno je komentirao utakmice prvenstva Hrvatske iz Rijeke Kvarner – Medveščak / Snimio: Arsen Miletić