Zašto su otkazale pripreme mnoge seniorke Hrvatske!?

– Dojkić, Slonjšak, Premasunac, Džankić i Erjavec su otkazale zbog ozljeda,  Todorić zbog privatnih obveza, a Tikvić ima obveze na fakultetu – počeo nam je objašnjavati izbornik Stipe Bralić razloge zašto se najveći dio dosadašnjih reprezentativki nije odazvao njegovom pozivu na pripreme koje započinju u ponedjeljak 20. svibnja. Interesiralo nas je što je i sa iskusnijim košarkašicama bez kojih bi i novi kvalifikacijski ciklus za sljedeći EuroBasket bio puno teži i neizvjesniji.

– Iskusnije igračice Režan, Sandrić, Ciglar i Ivanković u razgovoru su potvrdile da su na dispoziciji za kvalifikacije i žele ih igrati. Međutim, procjena je da nema potrebe da igraju ove prijateljske utakmice.

Pitali smo izbornika koji je glavni cilj rada sa četrnaest košarkašica koje su se odazvale na pripreme.

– Bitno je da vidim cure koje su tu i isfiltriramo one koje mogu u jedanaestom mjesecu dati obol za plasman na europsko prvenstvo. Ima tu jako dobrih igračica i ne sumnjam da ćemo se vratiti i biti pri vrhu europske ženske košarke.

Eto tako govori izbornik seniorki i pojašnjava aktualni popis uz napomenu kako su sve ozljeđene reprezentativke poslale urednu dokumentaciju u Hrvatski košarkaški savez. U trenutku kada izbornik Bralić kreće s prvim pripremama Hrvatska je na FIBA-inoj službenoj ranking listi deveta u Europi, a 21. u svijetu. Peta je reprezentacija koja u odnosu na prethodno razdoblje bilježi najveći pad – za dva mjesta.

Foto: Izbornik Bralić optimističan je kad je u pitanju hrvatska ženska košarka i njezina pozicija u Europi /fiba.com