Zašto se prva finalna utakmica za prvakinje Hrvatske Medveščak – Kvarner nije igrala u srijedu?

Prvenstvena utakmica u Rijeci koju je Medveščak dobio 60:46

Konačno će u subotu započeti serija finalnih utakmica za prvakinje Hrvatske u košarci. Obje ekipe, i Kvarner i Medveščak, dobile su polufinalne utakmice rezultatom 2:0 i u takvom slučaju završnica prvenstva Hrvatske odmah se nastavlja. Međutim, ove sezone nije. Mnogi se pitaju: Zašto?

U napomeni kalendara natjecanja što ga je usvojio HKS piše (citat): “Ovaj prijedlog kalendara natjecanja podložan je promjenama ukoliko se termini preklapaju s terminima naših klubova u FIBA kupovima ili zbog TV prijenosa. Ukoliko su rezultati u četvrtzavršnici i poluzavršnici 2:0 ili 0:2 nastavlja se odmah.”

Niti Medveščak, niti Kvarner, nemaju međunarodnih utakmica niti bilo kakvih utakmica pod okriljem FIBA-e, a obje su ekipe u poluzavršnici postigle rezultat 2:0. Međutim, nisu odmah nastavili pohod na naslov prvakinja, a kao jedini mogući razlog odgađanja jest TV prijenos. Potražili smo objašnjenje kod najodgovornije osobe, povjerenika natjecanja HKS-a za A1 žensku košarkašku ligu Hrvatske, Tončija Anzulovića.

– Odgovor na pitanje naveden je u citatu. Finalna serija započinje u subotu kako bi treća utakmica (eventualno odlučujuća) mogla biti na TV 25. ili 26. travnja, odgovorio nam je Anzulović.

Foto: Detalj s prvenstvene utakmica Kvarner – Medveščak u Rijeci / Snimio: Arsen Miletić