Zaslužena pobjeda Radivoja Koraća u Zagrebu

Radivoj Korać je u jednoj dinamičnoj, neizvjesnoj, ravnopravnoj i zanimljivoj utakmici uspio uzvratiti Medveščaku za poraz u Beogradu te je na taj način vratio prednost domaćeg terena i tko će u Final Four Jadranske lige riješit će se u trećoj utakmici u beogradskoj Šumici.

Medveščak – Radivoj Korać 69:75 (20:17, 14:16, 13:18, 22:24)   1:1

  • Medveščak: Begić 22, Perić 3, Vlahović -, Tikvić 13, Borović  19, Šeda 0, Todorić 4, Franić -, Majstorović -, Radoš -, Premasunac 8, Livajušić -. Trener: Braslav Turić
  • Radivoj Korać: Jakšić  8, Topuzović 14, Stančić 2, Mandić 10, Spasojević -, Brajković 14, Đorđević 0, Erak 8, Rodić -. Kapor 17, Stojiljković 2. Trener: Miloš Pavlović

Radivoj Korać je u jednoj čvrstoj i kvalitetnoj utakmici pred punim gledalištem zasluženo slavio u Zagrebu i izjednačio seriju na 1:1. Od samog početka je bilo jasno da je  ekipa Radivoja Koraća došla po pobjedu u Zagreb što su na koncu i ostvarili. Zasluženo su pobijedili jer su zagrebačkoj publici prikazali agresivnu, brzu i čvrstu igru u kojoj su znalački kažnjavali svaku pogrešku Medveščaka. Ova utakmica bila je i najbolji pokazatelj kako se u “velikim i odlučujućim susretima” nema pravo na “elementarne košarkaške pogreške” i to da je u Beogradu ozlijeđena Kristina Topuzović i te kako važna karika igre Radivoja Koraća, a koja je tamo nedostajala. Isto se može reći da je Medveščak hendikepiran neigranjem odlične i zahvalne košarkašice Ružice Džankić.

Uglavnom je to najvećim dijelom bila ravnopravna utakmica dvije dobre ekipe. Medveščak je utakmicu izgubio u prve tri minute četvrte četvrtine kada je dopustio Koraću da sa devet koševa postigne najveće vodstvo na utakmici  60:49. Zagrebački klub je potom podigao ritam utakmice, iz minute u minutu sustizao tu prednost da bi u 39. stigao na samo četiri koša zaostatka (62:66). Međutim Kristina Topuzović je u vrlo važnom trenutku pogodila tricu za 69:62. Ana-Marija Begić je smanjila na 69:64 i s tim rezultatom se ušlo u posljednju minutu utakmice. Topuzović potom pogađa dva slobodna bacanja i diže rezultat na 71:64, Borović pogađa tricu za 71:67. Tamara Kapor iz slobodnih pogađa za 72:67 za Korać, Iva Borović iz slobodnih smanjuje na 69:72, a Kapor (pogodila oba slobodna bacanja) i Sanja Mandić (pogodila jedno) stavljaju točku na i te postižu konačan rezultat 69:75. Posljednji neuspješan šut  za tri poena, kojim je utakmica i završila, imala je večeras dobro čuvana Iva Borović.

Medveščak opet nije imao vanjsku igru, nije imao vanjski šut, i možda ako ne najbolja onda svakako najatraktivnija partija u seniorskom dresu Medveščaka Ane-Marije Begić (22 koša) nije bila dovoljna da se u Zagrebu ostvari odlučujuća pobjeda i ulazak u F4 MŽRKL. Dvoznamenkasta učinka bila je i Iva Borović (19) te Ivana Tikvić (13). Kod Radivoja Koraća sa valorizacijom 19, koliko su imale Borović i Begić kod Medveščaka, imale su odlične Tamara Kapor (17 koševa) i Kristina Topuzović 14 koševa. Potpuno zaslužena pobjeda vrlo dobre i snažne ekipe Radivoja Koraća.

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Teška utakmica, kao i ona u Beogradu, samo večeras nismo uspjeli odigrati koncentracijski kao tamo. Trud je bio neupitan, ali Korać je odigrao na visokom nivou i to je presudilo. Čestitam im na pobjedi, a mojim igračicama na trudu i borbi. Idemo na majstoricu u Beograd, pa ćemo vidjeti tko će biti bolji i izboriti F4.”

Miloš Pavlović, trener Radivoja Koraća: “Zasluženo smo pobijedili. Za razliku od prve utakmicu igrali smo borbeno svih 40 minuta. Ekipa Medveščaka nam nije dozvoljavala da ranije napravimo razliku, ali smo bili dovoljno strpljivi i u penal završnici koncentrirani. Serija se vraća u Beograd i ništa još nije gotovo. Medveščak se pokazao kao vrlo kvalitetna ekipa, svi ističemo vanjsku liniju, a tu je i Borović sa šutom sa distance. Očekujem tešku »majstoricu« i naš prolaz.”

Statistika

 Foto: Ivu Borović pozorno je pratila Tamara Kapor /FB Radivoj Korać