Zagreb i Ragusa o međusobnom susretu

Pojačana Ragusa, koju najviše košarkaških znalaca svrstava u ovogodišnje favorite Prve ženske lige, u prvom kolu u Gospinu polju dočekuje ekipu  Zagreba. Trener Zagreba Gjuro Simon nam je o tom gostovanju rekao:

– Na našu prvu utakmicu u Dubrovnik, nažalost, putujemo prilično oslabljeni, ali to ne znači da nećemo pokušati iznenaditi u toj utakmici ipak velikog favorita, ekipu Raguse. Otežavajuća okolnost nam je i daleko putovanje, odnosno dug put, s obzirom da nismo u mogućnosti putovati drugačije nego na dan utakmice.

O favoritima Prve ženske lige u sezoni 2019/2020 kaže:

– Medveščak je usprkos odlascima važnih igračica u najužem krugu favorita, ali će imati veliku konkurenciju u ekipama Raguse i Trešnjevke. Nije isključeno da se još koja ekipa  priključi borbi za sam vrh u ovoj, po meni, najneizvjesnijoj sezoni od nekoliko posljednjih.

Njihovi dubrovački domaćini iz Raguse, koju također mnogi svrstavaju među favorite, o subotnjoj utakmici kažu:

– Očekujemo čvrstu i pomalo nervoznu utakmicu. Maksimalno respektiramo ekipu Zagreba koja uvijek ima neko iznenađenje te su uvijek neugodan protivnik. Prvo je kolo i početak sezone. Pripreme su dobro odrađene, djevojke su spremne i nadamo se dobrom rezultatu. Kao favorita ove sezone vidimo ekipu Šibenika, Trešnjevke, FSV-a i uvijek jakog Medveščaka, a mi ćemo se potruditi da malo pomrsimo konce na vrhu tablice.

Tihomir Begić

Foto: Gjuro Simon daje upute svojim igračicama /ŽKK Zagreb