Zadnje kolo Prve ženske lige donosi odgovore

Posljednje 22. kolo Prve ženske lige, koje se igra ovog vikenda koji nam dolazi, donijet će odgovore koje četiri ekipe idu u  borbu za prvakinje Hrvatske, a koja još jedna ekipa, uz Mursu i Brod na Savi, ispada u Drugu žensku ligu, te koja će ekipa biti deveta na ljestvici i za prvoligaški status i sljedeće sezone igrati kvalifikacijsku utakmicu sa drugoplasiranom ekipom Lige za prvaka Druge ženske lige. To će sigurno biti ili Plamen Požega ili Podravac Gigant, ali i jedna i druga ekipa jednostavno moraju pobijediti – Plamen Požega ekipu Pule, a Podravac Gigant ekipu Zagreba. Prvoplasirana ekipa Lige za prvaka Druge ženske lige izravno ide u Prvu žensku ligu. Evo trenutnog stanja na ljestvici Prve ženske lige:

U posljednjem 22. kolu, u subotu 30. ožujka, sastaju se:

  • Zagreb: Trešnjevka – Split (ŠŠD Peščenica, početak u 18.30 sati)
  • Dubrovnik: Ragusa – Mursa (ŠD “Gospino polje”, početak u 16 sati)
  • Zadar: Zadar – Medveščak (Dvorana 3 SC Višnjik, početak u 19 sati)
  • Požega: Plamen Požega – Pula Črnja Tours (SD “Tomislav Pirc”, početak u 18 sati)
  • Virje: Podravac Gigant – Zagreb (Školska sportska dvorana, početak u 18 sati)
  • Šibenik: Šibenik – Brod na Savi (31. ožujka 2019., ŠD Baldekin, početak u 18 sati)

Bez obzira na ishod utakmica u Zagrebu i Zadru, Medveščak i Split osigurali su doigravanje za prvakinje Hrvatske, a slavonski prvoligaši Mursa iz Osijeka i Brod na Savi iz Slavonskog Broda  napuštaju Prvu žensku ligu ako se ne dogodi čudo. Najviše izgleda da se pridruže ovom dvojcu u borbi za naslov imaju Pula Črnja Tours, Trešnjevka 2009 i Zadar, ali vidjet ćemo koga će sreća pomaziti i na vrhu i na dnu. Posebno napeto, rekli bismo najnapetije u ovom kolu, bit će u Požegi gdje Plamen jednostavno mora pobijediti Pulu da s pozicije devet na ljestvici osigura kvalifikacijsku utakmicu  s drugoplasiranom ekuipom Druge ženske lige za prvoligaški status i u sezoni 2019/2020. Sve to isto vrijedi za Virje i Podravac Gigant. Samo s pobjedom nad Zagrebom mogu se nečemu nadati.

Evo što kažu propozicije natjecanja, članak 6 i članak 7:

Članak 6. (6.2.): Nakon odigranih utakmica po skupinama “A” i “B”, dva (2) prvoplasirana kluba iz svake skupine igraju Ligu za  prvaka i popunu Prve ženske lige prema dvostrukom bod sustavu, s tim da se međusobni rezultati iz prednatjecanja po skupinama ekipa koje su izborile plasman u ligu za prvaka ne računaju. Dakle Liga za prvaka ukupno broji četiri (4) kluba. Liga za prvaka igra se prema dvostrukom bod sustavu (domaćin – gost), ukupno šest (6) kola.

Članak 7.: Prvoplasirani klub Lige za prvaka Druge ženske lige u sezoni 2018/19 igra Prvu žensku ligu u sezoni 2019/20, dok drugoplasirani klub Lige za prvaka Druge ženske lige u sezoni 2018/19 igra protiv devetoplasiranog kluba Prve ženske lige iz sezone 2018/19 kvalifikacijske utakmice po sistemu “bolji iz dvije”, te je pobjednik iz te dvije utakmice sudionik Prve ženske lige u sezoni 2019/20.

Foto: Time-out Vladimira Englmana u Slavonskom Brodu na utakmici prošlog kola Brod na Savi – Plamen Požega / Snimio: Alen Vojvodić