Zadar ili treća utakmica u Zagrebu?

Večeras se u zadarskom Višnjiku, s početkom u 20 sati, igra druga polufinalna utakmica između Zadra i Trešnjevke 2009. Veliku prednost stekle su Zadranke pobjedom u prvoj utakmici u Domu sportova u Zagrebu i sada se nalazen pred povijesnim klupskim uspjehom. Ženski košarkaški klub Zadar nikada nije igrao finale prvenstva Hrvatske i stoga je opća mobilizacija u klubu kako bi se večeras što bolje odigrala utakmica i pobijedila Trešnjevka te ušlo u finale u kojem protivnika čeka aktualni prvak Hrvatske ŽKK Medveščak. Utakmica će sigurno biti dobra jer u njoj nema nikakvih kalkulacija. I jednima i drugima pobjeda je jedini ulog. Zadru jer bi ga odvela u finale, a Trešnjevci jer bi polufinalnu seriju vratila na svoj parket u Zagrebu koji se u prvoj utakmici nije pokazao kao prednost.

Razigravačica Zadra Glorija Sikirić je u razgovoru za Zadarski list izjavila: “Ne smijemo sebi dopustiti nikakvo opuštanje jer bi nas to moglo skupo koštati. Vidjeli smo i u prvoj utakmici da smo u jednom trenutku vodili 15-ak razlike nakon čega nas je Trešnjevka stigla za svega nekoliko minuta. Prema tome, ništa nije gotovo, rekla bih čak da još nismo napravile ni pola posla.” Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Foto: Glorija Sikirić (broj 8) bila je 2009. godine na Europskom prvenstvu za kadetkinje – B Divizija u Estoniji u najboljoj petorci –  Sharon Lammerink (Nizozemska), Sabina Oroszova (Slovačka), Gloria Sikirić (Hrvatska), Jelena Vučetić (Crna Gora) i Sonia Ursu (Rumunjska) / Fibaeurope.com