Za odlazak na EuroBasket 2017. treba pobijediti Francusku u gostima

Jelena Ivezić
Jelena Ivezić

U zagrebačkom hotelu Panorama održana je konferencija za medije hrvatske ženske reprezentacije na kojoj su na pitanja novinara odgovarali izbornik Braslav Turić, kapetanica reprezentacije Jelena Ivezić te Antonija Sandrić. Hrvatska reprezentacija okupila se jučer u Zagrebu, uoči posljednje dvije kvalifikacijske utakmice za EuroBasket 2017.

Braslav Turić, izbornik hrvatske ženske reprezentacije: “Imamo zadnji krug kvalifikacija gdje su nam ostale utakmice s Estonijom (subota) i Francuskom (srijeda), što nam je ujedno i ključna utakmica s obzirom da smo u prvom klubu kvalifikacija izgubili jednu utakmicu od Nizozemske. Da bismo išli na EuroBasket u srijedu moramo pobijediti u Francuskoj. Misija je teška, ali nije nemoguća. Nadam se da ćemo u srijedu nakon te utakmice biti dobro raspoloženi i da ćemo ostvariti taj plasman na EuroBasket 2017 u Češkoj.”

Jelena Ivezić, kapetanica hrvatske ženske reprezentacije: “Bogu ništa nije nemoguće. Svi smo već pomalo, a i vi svi s nama, zaboravili prvu utakmicu koju igramo s Estonijom, a koja je isto jako važna. Nemojmo se samo fokusirati na Francusku. Svi znamo da je to treće reprezentacija svijeta, ali… Mi možda jesmo malo oslabljeni, no svi koji smo došli ovdje mogli smo ostati doma deset dana i ništa ne raditi, uzet si pauzu. Međutim, svi smo došli ovdje jer se nadamo prolasku i odlasku na Europsko prvenstvo.”

Antonija Sandrić
Antonija Sandrić

Antonija Sandrić: “Prije svega mogu reći da sam presretna što sam ponovo u svojoj državi i što smo se opet okupile da vidim svoje cure… Slažem se da se prije svega moramo fokusirati na utakmicu protiv Estonije jer možemo se prisjetiti da kad smo igrali protiv njih u Estoniji, nije bilo jednostavno. Odvojili smo se tek u drugom poluvremenu. Trebamo dati sve od sebe, a vjerujem da smo sve ovdje iz tog razloga. Došli smo kao profesionalci odraditi svoj posao i igrati za svoju državu. Nadam se da ćemo se plasirati na EuroBasket 2017 i krenuti prema Češkoj.“

U subotu, 19. studenog 2016. Hrvatska u Zagrebu (SD Trnsko) u 18 sati igra protiv Estonije, a već je 23. studenog na rasporedu i posljednja kvalifikacijska utakmica protiv snažne Francuske (Clermont Ferrand). Podsjetimo, Hrvatska u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za EuroBasket 2017 ima dvije pobjede i dva poraza, a na europsku smotru prolaze prvoplasirane reprezentacije iz devet kvalifikacijskih skupina i šest najbolje drugoplasiranih ekipa. Livestream utakmice moći ćete pratiti na službenim stranicama Hrvatskog košarkaškog saveza.

Foto: S današnje konferencije za medije / Snimio: Marin Sušić