WABA liga: Loša posljednja četvrtina Zagreb koštala novog poraza!

U drugom kolu TOP 8 faze WABA lige košarkašice Zagreba poražene su na gostovanju u Srbiji od Vojvodine 021 rezultatom 65:42.

Baš kao u prethodnom kolu TOP 8 faze i dvoboju protiv Cinkarne Celje ekipa Zagreba i ovoga puta bila je oslabljena brojnim izostancima, ali trenericu Danicu Talajić svakako je mogla veseliti činjenica da su se timu priključile oporavljena Marta Ostojić, te novopridošle Monette Bolden i Josipa Pavić, što je definitivno podiglo kvalitetu tima i omogućilo da pruži jako dobar otpor favoriziranim suparnicama.

Iako su većim dijelom susreta imale vodstvo, Novosađanke su se dugo mučile da slome otpor našeg predstavnika. 3/4 ovog dvoboja proteklo je u izjednačenoj i zanimljivoj borbi za svaki poen i posjed, no presudnim se pokazalo posljednjih 10 minuta utakmice koje su Zagrepčanke odigrale vrlo slabo, postigavši samo 4 poena u posljednjoj dionici, dok su sa druge strane primile čak 21 – što je na koncu dovelo do uvjerljivog poraza, koji je s obzirom na prikazano većim dijelom utakmice previsok.

Vojvodinu su do pobjede predvodile Shareka Mcneill sa 17 poena, Tina Selaković sa 11 i Lana Marić sa 10, dok su se sa druge strane kod Zagreba istakle Viktorija Ćurić sa 12, Marta Ostojić sa 11, te Josipa Pavić sa 8 poena.

Vojvodina 021 – ŽKK Zagreb 65:42 (14:11, 14:16, 16:11, 21:4)

Zagreb trenutno zauzima pretposljednje 7. mjesto sa jednom pobjedom i sedam poraza. U sljedećem kolu 25. siječnja naš će tim u ŠSD Boško Božić-Pepsi dočekati banjalučke Orlove.

Foto: ŽKK Zagreb/fb

Krešimir Dabić