Vukoje u Gospiću za 15 minuta 30 koševa

Danas su popodne Gospić i Ragusa odigrali prvenstvenu utakmicu posljednjeg 22. kola A1 ženske košarkaške lige. Prema očekivanju pobijedila je Ragusa i tako se ovom pobjedom pozicionirala na startno mjesto dva uoči doigravanja za prvakinje Hrvatske. Sad se sa sigurnošću može reći da će Ragusa u doigravanju igrati protiv trećeplasiranog Kvarnera i da ima prednost domaćeg terena.

Gospić – Ragusa 42:109 (8:29, 18:23, 8:20, 8:37)

  • Gospić: Romac 10, G.Devčić 12, Kolačević 0, Sertić 0, A.Mesić -, Bunčić 9, Pavletić -, Bićanić 4, Svetić -, Mesić 7. Trener: Vlado Brkljačić
  • Ragusa: Vukoje 30, K. Zarač 32, Benić -, M.Zarač 0, Petrović 14, Nenada 15, Kovačević -, Pocrnić 16, Žanetić 2, Matić -. Trener: Zdravko Kitin

Trener Kitin u Gospiću je razigravao one svoje igračice koje su tijekom prvenstva imale manje prilike igrati. I u ovoj utakmici su nastupili bez reprezentativke Carmen Miloglav, koja je ozlijeđena, a druga Ragusina reprezentativka Kristina Benić uopće nije ulazila u igru. Treća nositeljica igre Raguse Jovana Vukoje za 15 je minuta ubacila 30 koševa, potvrdila naslov najefikasnije košarkašice A1 lige i sjela na klupu. Druga postava Raguse odradila je korektno posao do kraja i stotkom završila utakmicu. Kitinovu priliku posebno su dobro iskoristile Katarina Zarač, koja je bila i najefikasnija na utakmici, potom Marijela Petrović, Marija Nenada i Marija Pocrnić. Kod Gospića, koji je ligu završio bez i jedne pobjede, najbolja Gordana Devčić.

Gospiću ostaje pratiti kako će se završiti A2 Liga za prvaka i vidjeti protiv koga će igrati za očuvanje prvoligaškog statusa, a Ragusa kreće u nove bitke protiv Kvarnera na putu do košarkaškog vrha zvanog – košarkaške prvakinje Hrvatske u sezoni 2014/2015.

Foto: ŽKK Ragusa (na slici) u doigravanje starta sa druge pozicije na ljestvici / Snimio: Arsen Miletić-crosarka.com