Vrsaljko opet u Ragusi, Džafić i Bosilj u Šibeniku

Ana Vrsaljko opet u dreu Raguse/T.Vlašić

Zimski je prijelazni rok i određeni broj klubova popunjava svoje redove uoči nastavka drugog dijela natjecanja u Premijer ligi Hrvatske. Sve s ciljem da u drugom dijelu natjecanja postižu što bolje rezultate, a kvalitetni rosteri to i jamče.

Ana Vrsaljko se nakon prvog dijela provedenog u Splitu opet vraća u dubrovačku Ragusu s kojom je prošle sezone osvojila duplu krunu u kojima je njen udio na centarskoj poziciji i te kako velik. Njezin dolazak bez dvojbe će podići aspiracije kluba iz grada podno Srđa. Ova 37-godišnja 188 centimetara visoka Zadranka, u karijeri je osvajala trofeje i sa Šibenikom, i s Gospićem s kojim je igrala i EuroLigu. Nastupala je i u Drugoj španjolskoj ligi (Campus promete), te Prvoj ligi Češke (Slovanka). Osim za Zadar, gdje je poniknula, igrala je za Šibenik Jolly i Gospić, Mursu, Pleter te Kvarner i Split.

Nives Džafić opet u Šibeniku/Naši Tići

I Šibenik, svjestan svoje snage s postojećim kadrom, okrenuo se pojačanjima. Opet se i tamo vraća Nives Džafić i Monika Bosilj nakon ozljede prednjih križnih ligamenata. Nakon prošlosezonske avanture u Splitu, te ovosezonskih kratkih epizoda u redovima Plamen Požege i talijanskog Panthers Roseta, na Baldekin u narančasti dres vratila se 31-godišnja Nives Džafić. Što se pak tiče 35-godišnje Monike            Bosilj, ona je vrlo iskusna igračica s jako bogatom domaćom i inozemnom karijerom. Glavni su joj forte trice, a do sada je igrala u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Engleskoj, Poljskoj i Njemačkoj. Bila je članica U-20 reprezentacije te nekoliko puta među seniorkama.

Hoće li biti još određenih promjena u rosterima hrvatskih premijerligaša saznat ćemo uskoro, no u svakom slučaju ekipe se oštre i kompletiraju za nastavak sezone u kojoj je nakon prvog dijela prvu poziciju i ulogu jesenskog prvaka Premijer lige Hrvatske za žene osvojila požeška ekipa Plamen Požega predvođene izvrsnim duetom Jelena Ivezić i Kapingom Maweja La Mama. Isti broj bodova (20) i skorom 9 pobjeda i 2 poraza imaju drugoplasirani Medveščak i trećeplasirana Trešnjevka. Može im se i pridružiti Ragusa ako u zaostaloj utakmici na Baldekinu pobijede Šibenik. Ta utakmica igra se sutra (11.1.2022), a također zaostala utakmica iz prvog dijela u Rijeci FSV – Pula Moviter na rasporedu je 12. siječnja 2022.

Drugi dio prvenstva počinje 16. siječnja.

ŽENSKA KOŠARKA/Tihomir Begić

Foto: Monika Bosilj prošla je težak put nakon ozljede prednjih kržnih ligamenata do povratka košarci/fbmonikabosilj