Vrijedno priznanje za ŽKK Brod na Savi

Prošlog tjedna u Gradu Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji dodijeljene su nagrade za najuspješnije sportašice i sportaše kao i za najuspješnije ženske i muške sportske ekipe. Košarkašice ŽKK Brod na Savi primile su brojna priznanja kako za najuspješnije mlade sportaše u mlađim kategorijama, tako i za one u seniorskoj konkurenciji.

Seniorska ekipa izabrana je za najuspješniju žensku ekipu Grada Slavonskog Broda, i to već drugu godinu zaredom, dok su na županijskoj razini osvojile drugo mjesto u konkurenciji najuspješnijih ženskih sportskih ekipa Županije Brodsko-posavske. Uz nabrojano mlada Mihaela Lazić (14) je izabrana za najuspješniju sportašicu županije u mlađim dobnim kategorijama dok je Antonija Božić izabrana za treću sportašicu županije u seniorskoj pojedinačnoj konkurenciji. Veliki broj (25) mladih košarkašica kluba dobio je priznanje i na razini grada i županije u kategoriji nadarenih sportašica. U klubu su s razlogom ponosni na svoje cure i njihove trenere od kojih posebno treba izdvojiti gospodina Dražena Rimarčuka dugogodišnjeg trenera u klubu koji je prije mjesec i pol dana, nažalost, morao otići i sada u Kanadi uči djecu košarci.

Damir Božić, aktualni trener Broda na Savi, za naš portal je prokomentirao sve ove nagrade: “Osvojene nagrade su priznanje, ali i podstrek i obveza ostvarivanja još boljih rezultata u budućnosti, što mlade košarkašice već i čine, pa su tako seniorke već osigurale kvalifikacije za Prvu ligu koje će se odigrati kroz play off Ligu za prvaka, dok su kadetkinje, osvojivši bez poraza u 12 utakmica ligu Slavonije i Baranje, već osigurale državnu poluzavršnicu. Zanimljivo je napomenuti kako kadetska ekipa, otkako se natječe u toj Ligi (3 godine), još nisu izgubili utakmicu bez obzira što svaka godine donosi različite generacije. Isto tako su ovog vikenda i najmlađe cure završile U12 regionalnu ligu Sjeveroistok opet osvojivši prvo mjesto bez poraza, što ih vodi na završnicu četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj – na Final Four koji će se održati u Osijeku krajem ožujka.”

Puno je razloga za radost i ponos u Brodu na Savi, no, još je više i obveza. Uz nabrojano klub se izvan konkurencije natječe u seniorskoj B1 ligi koja mu je razvojna za kadetkinje i mlađe kadetkinje, a očekuje ih još i regionalno natjecanje u juniorskoj i mlađekadetskoj konkurenciji. U klubu ističu kako se mnogo toga ne bi uspjelo ostvariti bez pomoći donatora i sponzora koji sve više prepoznaju rad i rezultate rada s djecom, pa nam tako u klubu izdvajaju posebno jednu uspješnu ženu poduzetnicu mr. sc. Jelku Pušeljić i njezinu firmu PROMATA d.o.o. koja je od samog osnutka prepoznala ideju i rad, te svesrdno potpomaže klub i bez čije pomoći mnogi uspješni rezultati ne bi bili ostvareni. Zanimljivo je da je ŽKK Brod na Savi jedan od rijetkih klubova u kojem djeca sve ove godine ne plaćaju nikakvu članarinu, budući se u klubu vode mišlju kako sva djeca u startu trebaju imati jednaku mogućnost baviti se sportom i razvijati svoje talente. Nadati je se da će takva ideja i rad, te svi ovi ostvareni rezultati, biti podstrek zajednicama Grada i Županije da uz dodijeljene nagrade i priznanja ubuduće još jače materijalno pomognu nastojanja ovog kluba.

Foto: ŽKK Brod na Savi – seniorska ekipa koja će igrati A2 Ligu za prvaka / Snimila: Alma Rosandić