Veliki uspjeh male sredine – Vodice u finalu Prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje

Vodice, Šibenik 2013. MK

Ono što smo i predviđali danas se dogodilo na šibenskom Baldekinu u prvoj polufinalnoj utakmici završnice Prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje. Vodice su izborile finale pobjedom nad vršnjakinjama iz Slavonskog Broda. U zanimljivoj utakmici pobijedile su ekipu Brod na Savi i čekaju pobjednika iz susreta dvije zagrebačke ekipe – Trešnjevke 2009 i Croatije 2006.

Vodice – Brod na Savi  53:33 (17:8, 9:12, 6:2, 21:11)

  • Vodice: Jerat -, Klarin 4, Mrdalj 6, Bašić 4, Ivešić 4, Deur 0, Ivas 6, Stavljenić -, Skorić 9, Mihić 7, Bumber 13, Filipi 0. Trener: Ante Roca
  • Brod na Savi: Ema Poljac 0, Čađavčan 0, Vukojević -, Lazić 18, Fumić 6, Edita Poljac -, Maglić 2, Grgić 2, Pandža Brnić 0, Krolo 1, Buconjić -, Šarić 4. Trener: Damir Božić

Veliki hendikep za Brod na Savi bio je neigranje Ivone Vukojević, uz Mihaelu Lazić, nositeljice igre Brođanski. No, to ni malo ne umanjuje uspjeh domaće ekipe Vodica koja je odlično ušla u utakmicu i prvu četvrtinu riješile u svoju korist 17:8. Brođanke su u drugoj četvrtini “došle sebi” i pokazale da znaju igrati. Drugu četvrtinu su dobile 12:9 i prvo poluvrijeme je završilo 26:20. Kako je treća četvrtina bila oskudna koševima na obje strane (6:2 za Vodice), pobjednik je riješen u zadnjoj četvrtini u kojoj su Vodičanke pojačale tempo, podigle realizaciju na višu razinu i dobile je 21:11. Utakmica je završila pobjedom Vodica 53:33 i Vodičanke su mogle započeti slavlje ulaska u finale Prvesntva Hrvatske za mlađe kadetkinje i osvajanja najmanje drugog mjesta i srebrene medalje. Bez dvojbe veliki je to uspjeh za prekrasno malo pitomo primorsko mjesto Vodice.

Sve su Vodičanke svojim angažmanom zadivile publiku, ali najefikasnija je danas i najbolja  bila Ivana Bumber sa double-double učinkom – 13 koševa i čak 17 skokova. U skakačkom dijelu treba istaknuti i ostale raspoložene Vodičanke Anet Mrdalj (14 skokova), Petru Bašić 13 i Luciju Skorić 10.

Uobičajeno u ekipi Broda na Savi najbolja i najučinkovitija je bila Mihaela Lazić sa 18 koševa, najefikasnija i na utakmici.

Foto: Mlađe kadetkinje ŽKK Vodice na završnici PH u Šibeniku /žkkvodice

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime