Vladimir Englman: Nedostaje nam vođa

Vladimir Englman i ove će sezone požeške “Plamene” povesti u prvoligaški boj. Nakon što su prošle sezone u kvalifikacijskoj utakmici sačuvali prvoligaški status, odmah na početku ove ugostit će jaku Trešnjevku 2009. Trener Požežanki ovako vidi susret s Trešnjevkom u prvom kolu:

– Trešnjevka je uvijek neugodan protivnik prepun reprezentativki u različitim kategorijama, izuzetno pojačani iskustvom – po meni izuzetno kvalitetnog pojačanja u Majstorovićki. Naš cilj je pružiti što kvalitetniji otpor i eventualno, što je malo za očekivati, iskoristiti loš dan Trešnjevke. Mi smo još daleko od idealne forme što je i za očekivati s obzirom na veliki broj izmjena u rosteru. Ono što nedostaje mojoj ekipi je dominantni vođa kojega smo godinama imali.

Što se tice favorita lige Englman kaže: “Moram priznati da sam tek površno pratio prelaske i rostere ekipa tako da mi je teško bilo sto reći. Od onoga što znam, ako se nešto bitno nije promjenilo, favorite vidim u Ragusi. Šibenik bi mogao biti iznenađenje s obzirom na prinove i svakako zagrebački dvojac Trešnjevka i Medveščak.”

Tihomir Begić

Foto: Vladimir Englman daje upute svojim košarkašicama na jednom time-outu/Snimio: A.Vojvodić