Viktorija Ćurić i Barbara Turkalj premalo za snažnije suprotstavljanje Italiji

I drugu utakmicu skupine A Fiba European Challengers turnira u Bugarskoj Hrvatska ženska mlada reprezentacija izgubila je od Italije 67:51. Talijanske su u ovom uzrastu još uvijek prvakinje Europe i nitko nije niti očekivao pobjedu protiv njih. Sutrašnja utakmica u 13 sati protiv Latvije prilika je da mlada reprezentacija Hrvatske dođe do svoje prve pobjede. Bit će to teško jer je Latvija pokazala svoju snagu protiv Njemačke i pobijedila je dok je Hrvatska od Njemačke pretrpjela poraz.

Italija – Hrvatska 67:51 (11:13, 19:8, 21:13, 16:17)

  • Italija: Orsili 5, Mazza 0, Frustaci 0, Leonardi 8, D’Angelo 0, Pastrello 11, Grattini 9, Ronchi 15, Gatti 1, Savatteri 10, Nasraoui 6, Egwoh 2. Trener: Sandro Orlando, pomoćni treneri: Michele Dall’Ora i Monica Stazzonelli
  • Hrvatska: Turkalj 13, Grizelj 0, Bilić 2, Haklička 7, Ćurić 15, Deidda 0, Bošnjak 3, Mandić 6, Tuftan 0, Savić 0, Jurič 5. Trener: Dean Nemec, pomoćni trener: Marin Mijaljević

Najbolja u reprezentaciji Hrvatske i na cijeloj ovoj utakmici bila je Viktorija Ćurić koja ju je jedina završila sa double-double učinkom (15 poena i 10 skokova). Međutim, ona nije bila dovoljna da uz realizatorski dvoznamenkastu Barbaru Turkalj (13 poena) ozbiljnije ugroze vrlo dobru Italiju koju su predvodile Sara Ronchi, Silvia Pastrello i Lucia Adele Savatteri.

Ljestvica skupine A nakon drugog kola izgleda ovako: Sa maksimalnim učinkom su Belgija i Italija, sa po jednom pobjedom i jednim porazom su Latvija i Njemačka, dok su bez pobjede Hrvatska i domaćin Bugarska. Sutra Hrvatska u 13 dati igra treću utakmicu na turniru u Sofiji prortiv Latvije, a izravno je možete gledati na na YouTube kanalu KS Bugarske i mrežnoj stranici FIBA U20 European Challenger za žene.

ŽENSKA KOŠARKA/Tihomir Begić

Foto: Viktorija Ćurić bila je najbolja na današanjoj utakmici Italija – Hrvatska /fiba.basketball