Viktor Kovač: Prvi put nakon šest godina Medveščak nije apsolutni favorit

Nije bilo lako nakon šest godina Medveščakove izrazite dominacije u hrvatskoj ženskoj košarci, kada su šest puta bili prvaci Hrvatske i pet puta pobjednici Kupa te odlaska trofejnog trenera Braslava Turića, sjesti na klupu kluba sa Velesajma. Viktor Kovač se odvažio uzeti mladu ekipu Medveščaka i s njom krenuti u novo prvenstvo. Prva zapreka zove se Zadar, a o novoj sezoni i Medveščaku u njoj rekao je:

– Nakon šest godina dominacije, prvi put naš klub nije apsolutni favorit u prvenstvu. U odnosu na prošlo sezonu četiri igračice iz prve petorke napustile su klub: Matea Tadić, Iva Todorić, Anja Majstorović i Ana Vojtulek. Klubu su pristupile Ana Mandić iz Zadra i Lea Hajdin iz ŽKK Zagreb. Ovim smo značajno podmladili ekipu i u sezonu ulazimo sa najmlađom ekipom u povijesti kluba. Najstarija igračica je 1998. godište. Bez obzira na navedeno u sljedećoj sezoni očekujemo kroz treninge napredovanje naših mladih igračica i podizanje forme iz utakmice u utakmicu. Prvenstvo će biti najujednačenije u povijesti. Više klubova bit će ravnopravno i svaka utakmica bit će odlučna za što bolji plasman. Sportski se nadati najboljem, a vrijeme i naredne utakmice će pokazati koliko je to opravdano. U prvom kolu gostujemo na “vrućem” terenu u Zadru. Dolazimo u goste ekipi koja je prošle godine u regularnom dijelu pobijedila sve protivnike, uključujući i nas. Očekujemo neizvjesnu i tešku utakmicu i borbu za svaku loptu, odnosno utakmicu koju će odlučiti rasoploženje i kvalitetan pristup svake igračice. Ovo će biti pravi test za našu mladu ekipu.

– Favoriti prvenstva?

– Što se tiče ovogodišnjeg Prvenstva blagi favoriti su Ragusa i Šibenik, a onda dolazi nekoliko izjednačenih klubova među kojima je i naš – rekao je ekskluzivno za naš portal trener Medveščaka Viktor Kovač.

Tihomir Begić

Foto: ŽKK Medveščak šesti naslov prvakinja osvojio je u sezoni 2018/19 u Splitu/ŽK