Veliki korak Broda na Savi prema Premijer ženskoj ligi Hrvatske

U Slavonskom Brodu su košarkašice Broda na Savi pobjedom nad izravnim konkurentom za prvaka Prve ženske lige i Lige za popunu Premijer ženske lige, ekipom Orke 78:49, učinile veliki korak prema povratku u elitno žensko hrvatsko košarkaško društvo.

ŽKK Brod na Savi – ŽKK Orka  78:49 (14:14, 23:14, 15:13, 26:8)

Brod na Savi: K.Rimarčuk 6, A.Božić 0, E.Poljac 10, Lana Fonović 0, Lorena Fonović 3, M.Kavka 0, A.Ilakovac 4, I.Krajina 19, E.Peričić 21, M.Fastić Pajk 0, J.Tuftan 15, N.Matanović 0. Trener: Dražen Rimarčuk

Orka: I.Mamić 4, A.Antolić 2, R.Mikulić 2, M.Ercegovac 3, H.Galunić 4, H.Budimir 1, J.Meštrović 0, N.Mateković 11, L.Sondi 2, I.Pavić 20, L.Lisac 0, M.Sladoja -. Trener: Kristijan Belošević

Kristijan Belošević, trener Orke: “Prije svega čestitke ekipi Broda na Savi na zasluženoj pobjedi. Mislim da u drugom poluvremenu nismo bili pravi i da smo danas imali previše neraspoloženih igračica. Kod domače ekipe se vidjela razlika zbog djevojaka iz Rijeke gdje bih izdvojio Tuftan koja je odigrala odličnu utakmicu. Idemo dalje, imamo još dva kola i ako budemo drugi pokušati ćemo u doigravanju ući u Premijer ligu. Naravno da nam je žao, ali nismo nezadovoljni. U svakom slučaju nastavljamo s radom i moram reći da sam jako ponosan na svoje igračice jer su puno postigle.”

Iva Pavić, košarkašica Orke: “Došli smo bez pritiska, odlučili smo dati sve od sebe pa kako bude. Nismo očekivali ovakav rezultat. Nedostajalo je još malo raspoloženih igračica da bismo bolje realizirali napade. Na poluvremenu jesmo pali, malo atmosfera, malo njihov domaći teren. Domaće igračice su danas odigrale puno bolje nego u Zagrebu. Mi ćemo i u sljedećim utakmicama dati sve od sebe i nikad se ne zna.”

Dražen Rimarčuk, trenerBroda na Savi: “U utakmicama koje su bitne kao ova, gdje je biti ili ne biti, igračice sa puno više iskustva mogu puno pomoći i povući cijelu ekipu. Smatram da nam je Antonija Božić jako puno dobroga donijela svojim prisustvom. Imali smo u zadnjih dva tjedna povrede i Edite Poljac i Klare Rimarčuk koje su zbog toga propustile dobar dio treninga. Imamo mladu ekipu i danas su nam Riječanke jako puno pomogle. Čestitke igračicama obje ekipe na borbenosti.”

Josipa Tuftan, košarkašica Broda na Savi: “Znali smo da moramo dobiti preko 12 poena da bismo ih stigli. Nismo očekivali da ćemo dobiti utakmicu sa 29 razlike. Na poluvremenu je bilo nekih 7-8 razlike, vjerovale smo u sebe i dali smo sve od sebe što nam je na kraju donijelo ovaj rezultat.”

ŽENSKA KOŠARKA/tb

Foto: Ekipa Broda na Savi / Snimio: Ivan Salantić