Velike promjene u Kvarneru

Nema prolaza

U poslijednjim trenucima prelaznog roka, a sa ciljem da ojačaju ekipu pred nadolazeće kvalifikacije, čelnici Kvarnera uspjeli su ne samo u tome, već i dugoročno riješiti financijsko poslovanje kluba. Naime, danas će u Vrbovskom biti potpisan ugovor sa velikom turskom investitorskom kućom, koja je svoju ljubav prema košarci već dokazala sponzorirajući neke manje evente u Hrvatskoj. Međutim, sada ulazi na hrvatsko tržište kupujući nekretnine na području Kvarnera i Gorskog kotara, pretvarajući ih u hotele i turistička naselja visoke kategorije, te je dio prihoda odlučila usmjeriti i u ŽKK Kvarner. Nakon potpisivanja ugovora bit će dana izjava za medije. U skladu s tim, ŽKK Kvarner će i promijeniti ime.

Nadalje, doći će do promjene u vodstvu kluba, međutim turski je partner odmah tražio promjenu na čelu prve ekipe. Tako je ekipu već na treningu u petak navečer vodio novi trener Ekrem Memnum, selektor turske reprezentacije i prvak Europe sa Galatasarayem 2014. godine. Kvarner će s njim na čelu slijedeće godine sigurno napasti EuroCup, ali i tražiti pozivnicu za igranje EuroLige, jer to je jedan od glavnih ciljeva novog spoznora.

Dosadašnji trener Vladimir Ivanković nastaviti će voditi klupsku akademiju.

Također, danas će do isteka prijelaznog roka u HKS biti poslani ugovori s 4 nove EU igračice (srećom, u drugoj ligi nema ograničenja igranja stranih igračica kao što je to slučaj u prvoj ligi), koje će pravo nastupa imati već protiv Dubrave u nedjelju, a najkasnije protiv Murse slijedeće kolo. Radi se o Allie Quigley (ex Fenerbahce), Dominika Miloszewska (ex Gdynia), Anna Jurčenkova (ex Good Angels Kosice) i Liene Priede (TTT Riga).

Foto: Kvarner ništa ne prepušta slučaju – žele pune tribine na Kozali i najbolje protivnike / Snimio: Arsen Miletić