Velika pobjeda KAŽL-a Zagrebu

Splitska ekopa Košarkaške akademije Žane Lelas stigla je do vrlo vrijednih gostujućih bodova što ih je u susretu s Folkom Borovje osvojila u Zagrebu. Ovo je druga pobjeda splitske ekipe koja joj povećava izglede za izravan plasman u Prvu žensku ligu.

Folka Borovje – KAŽL 63:65 (12:22, 15:13, 17:16, 19:14)

  • Folka Borovje: Samardžija 11, Krnic 9, Dumančić -, Sunjog -, Hitrec 15, Barić Cvenk 5, Šarić 16, Bodrožić 0, Milošević 4, Avdić -, Križan -, Vranjković 3.
  • KAŽL: Jakšić -, Ljubić 9, Nejašmić 10, Vranješ -, Papak 11, Bešlić 11, N.Pavić 2, Šošić -, Ljubos 6, Buljubašić 16.

Utakmica “tvrda” od samog početka, a skoro cijelu utakmicu u prednosti je bila ekipa KAŽL.
– Umor, neiskustvo, nedostatak Lokice, od prije i Smiljanić, doveli su do mnogo naših pogrešaka te do preokreta. Deset razlike (54:44) je bilo početkom 4/4 i tada smo stali. Osim umora došlo je i do straha od pobjede, a uz sve to i domaće igračice su pojačale pritisak te je uslijed toga dolazilo i do nelogičnih pogrešaka. Prednjačile su u tome Bešlić i Pavić, ali što reći našoj Lani Bešlić! Organizacija igre pala je na njena leđa, ostvarila je 11 poena, igrala protiv značajno starijih cura i fizički jačih, a Lana nema niti 14 godina. Danas bi bilo nepravedno ne istaknuti Buljubašić i Nejašmić. Buljubašić je odigrala najbolju utakmicu sezone i danas bila najbolji strijelac ekipe sa 16 poena. A Nejašmić sa najviše skokova, asista, osvojenih lopti, odlučila je utakmicu pogotkom u zadnjoj sekundi – kažu iz splitskog kluba KAŽL.
Utakmica je ušla u dramatičnu završnicu što je gledateljstvu sigurno bilo interesantno. Folka je 17 sekundi prije isteka vremena pri rezultatu 63:63 krenula u napad, nisu postigli poene, a KAŽL jest u 4.5 sekunde koliko su imale za napad. Nejašmić je pogodila u posljednjoj sekundi.
– Presretni smo! Dobili smo ono što smo tražili. Bila je to utakmica drugačija od onih što ih igramo u mladim uzrastima, pa je tako ova utakmica velika škola za naše cure. Neprocjenjivo. Jakšić (2006.), Bešlić (2005.), Šošić (2004.), Ljubos (2004.), Nejašmić (2004.) –  sve mlade kadetkinje. Imamo razloga za zadovoljstvo, poručili su iz Košarkaške akademije Žane Lelas..

Foto: Splitske košarkašice na Borovju uoči starta utakmice / fbkažl