Večeras utakmice EuroLige i EuroCupa

Večeras se igraju utakmice dva najelitnija europska klupska natjecanja – EuroLige i EuroCupa. Tamo su još uvijek u natjecanju klubovi naših košarkašica – Bologna Ivane Dojkić u EuroLigi, a u EuroCupu Lointek Gernika Bizkaia Andrijane Cvitković i Patricije Bure, Castors Braine Matee Tadić i Pieštanske Čajky Ane Mandić.

U EuroLigi, skupina A, Virtus Segafredo Bologna Ivane Dojkić igra utakmicu osmog kola protiv Valencije. Utakmicu izravno možete gledati na YouTube kanalu ovdje. Utakmica se u Bologni igra s početkom u 20 sati i 30 minuta. Prvu utakmicu u Valenciji Bologna je izgubila u posljednji tren 73:71. Misli li sudjelovati na završnici EuroLige, Bologna mora pobjeđivati u narednim utakmicama jer se nakon sedam kola nalazi na sedmom mjestu sa dvije pobjede i pet poraza. Podsjetimo, četiri najbolje ekipe iz A i B skupine EuroLige plasirat će se u četvrtfinale natjecanja.

Andrijana Cvitković (na slici) i Patricijan Bura imat će veliku priliku istaknuti se igrom protiv Universitas PEAC-a/fiba.com

U EuroCupu se igraju prve eliminacijske utakmice i rekli bismo kako popravnog više nema. U ukupnom zbroju utakmica kod kuće i u gostima  treba biti bolji i na taj način osigurati daljnje natjecanje. Evo gdje možete pratiti i utakmice naših košarkašica i njihovih klubova zahvaljujući Youtube kanalu FIBA-e.

  • Pieštanske Čajky (Ana Mandić) – Universitas PEAC, početak u 18 sati, gledajte ovdje
  • Lointek Gernika (Andrijana Cvitković i Patricija Bura) – Gorzow, početak u 20 sati, možete gledati ovdje
  • Castors Braine (Matea Tadić) – Ormanspor, početak u 20 sati i 30 minuta, možete gledati na Youtubekanalu ovdje

Tihomir Begić

Naslovna fotografija: Matea Tadić (Castors Braine) fiba.com