Večeras u Tallinnu druga kvalifikacijska utakmica Estonija – Hrvatska

Večeras ženska košarkaška reprezentacija Hrvatske, s početkom u 19 sati,  igra drugu kvalifikacijsku utakmicu za plasman na Europsko prvenstvo 2017. u Češkoj protiv Estonije u Tallinnu. Nakon neočekivanog poraza u Amsterdamu od Nizozemske, koja u istoj skupini igra protiv Francuske kao domaćin, Hrvatska mora igrati na pobjedu koja se, realno gledano, treba i dogoditi jer su naše djevojke puno kvalitetnije od Estonki. Bez obzira i na tu činjenicu i na sve službene rankinge na kojima je Hrvatska mnogo više plasirana od Estonije, naša reprezentacija treba od prve do posljednje sekunde angažirano igrati, bez podcjenjivanja protivnika i bilo kakvog opuštanja. Pobjeda je ovog puta imperativ za mirniji “zimski san” do veljače sljedeće godine i drugog kvalifikacijskog kruga koji se tada igra u Hrvatskoj.

Utakmica je pobudila veliki interes tamošnje javnosti i sportska dvorana u Tallinnu mogla bi biti dobro ispunjena. Za Estoniju će igrati internacionalke Lisi Sokman koja igra u njemačkom Brose Bambergu, Merike Anderson iz belgijskog prvaka Castors Brainea te Maaja Bratka koja igra u talijanskom drugoligašu Pallacanestro Broni. Dvije košarkašice su iz ekipe Tallinn University – Mirjam Nikolai i Janett Perv. Sve ostale estonske reprezentativke su iz ekipe 1182 Tallinn: Heila Rosenfeldt, Pirgit Puu, Annika Koster, Mailis Pokk, Birgit Piibur i Laina Mesila-Kaarmann.

Naš portal je, u suradnji sa sportskim prijateljima iz Estonije, za sve ljubitelje ženske košarke i fanove naše reprezentacije osigurao live stream prijenos kojeg možete gledati ovdje.

Ova

Foto: Najava utakmice u Tallinnu (naslovna fotografija)

Foto: Iva Ciglar bila je najbolja hrvatska košarkašica u prvoj utakmici protiv Nizozemske u Amsterdamu /basket.ee