Važnost utakmice sputala Medveščak, fenomenalna Jelena Ivezić izjednačila na 1:1

Ekipa Medveščaka nije uspjela zadržati teško izborenu prednost u Trnskom od 1:0 u finalnom doigravanju za prvakinje Hrvatske. Večeras su ih na njihovu parketu na Pešćenici, pred punim gledalištem, porazile košarkašice Novog Zagreba i poravnale rezultat u međusobnim susretima na 1:1. Treća utakmica igra se u četvrtak u Trnskom.

Medveščak – Novi Zagreb 62:73 (11:13, 17:21, 13:22, 21:17)  (1:1)

  • Medveščak: Begić 21, Perić 0, Džankić 2, Tikvić 11, Borović 4, Šeda 15, Todorić 3, Tićac -, Majstorović 0, Šegota -, Premasunac 6, Livajušić -. Trener: Braslav Turić
  • Novi Zagreb: Bilić Pavlinović -, Semren 2, Komplet 8, Dojkić 13, Karačić 5, Jurić 4, Ivanković 18, Grizelj -, Stojsavljević 0, Ivezić 23. Trener: Vladimir Ivanković

Medveščak je u grču ušao u utakmicu, prihvatio je sporu pozicionu igru, koju je od početka nametnuo Novi Zagreb, i u takvoj se izvedbi izgubio. Njegova igra nije bila ni nalik onoj brzoj i agresivnoj, koju gaji, pa su u takvoj “uspavanci” korpulentnost Luce Ivanković i njezina dominacija pod koševima došli do punog izražaja. Ostvarila je double-double (18 koševa i 12 skokova), međutim, prvo ime utakmice bila je reprezentativka Jelena Ivezić za koju u redovima Medveščaka nije bilo igračice koja ju je večeras mogla zaustaviti. S odličnom realizacijom šuta 9-12 za dva poena, 1-2 za tricu i 2-2 slobodna bila je prvo ime utakmice. Najbolju valorizaciju na utakmici (32) još je zaradila sa osam skokova, četiri asistencije, jednom osvojenom i jednom izgubljenom loptom. Dvoznamenkasti učinak imala je i Ivana Dojkić, koja je postigla 13 koševa. Vrijedi istaknuti i 10 asistencija Lise Ann Karčić te defanzivno odličnu Antoniju Jurić, koja je uspjela učinak Ive Borović svesti na četiri koša.

U ekipi trenera Braslava Turića najbolju je valorizaciju ostvarila Ana-Marija Begić (18), najefikasnija košarkašica Medveščaka, koja je za 27 minuta igre postigla 21 koš, uz četiri skoka, jednu asistenciju i jednu izgubljenu loptu. Dobru partiju pružila je i Silva Šeda (15 koševa), koja je uz Ivu Todorić (1-1) jedina  imala uspješne šuteve za tricu (3-7). Inače, Medveščak je opet imao katastrofalno loš ukupan šut, vanjski poosebno. Za dvicu je šutirao 16-50, a za tricu 4-14. Dvoznamenkastu realizaciju u Medveščaku imala je i Ivana Tikvić (11 koševa i 9 skokova).

Dvorana na Pešćenici bila je ispunjena do posljednjeg mjesta i raduje povratak gledatelja na utakmice ženske košarke. Nema dvojbe da će se draž neizvjesnosti u ovim finalnim utakmicama doigravanja za prvakinje Hrvatske između Novog Zagreba i Medveščaka nastaviti i dalje. Bez obzira igralo se u Trnskom ili na Pešćenici.

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Odigrali smo jednu slabiju utakmicu u oba smijera. Tokom cijele igre nismo povezali uspješnu obranu i napad, protivnik je to iskoristio i izjednačio u seriji na 1:1. Nadam se da ćemo u nadolazećim utakmicama biti koncentriraniji,a samim time i rezultatski uspješniji.”

Foto: Jelena Ivezić bila je nezadrživa / Snimila: Martina Čubrić