Važne odluke HKS-a za boljitak hrvatske ženske košarke

Iz Hrvatskog košarkaškog saveza ovih dana stigle su dvije jako lijepe vijesti. Prva je u vidu odluke sa 17. sjednice Upravnog odbora HKS-a, a odnosi se na sufinanciranje i pokriće dijela troškova pojedinih liga u ovoj natjecateljskoj sezoni. Po toj odluci, koja je stupila na snagu danom donošenja, a u svrhu kvalitete natjecanja i olakšavanja financijskih troškova klubova, Hrvatski košarkaški savez sufinancirat će dio troškova Prve i Druge ženske lige te Kadetske lige. Troškovi Prve ženske lige sufinancirat će se u iznosu od 150.000,00 kuna, a troškovi Druge ženske lige sufinancirat će se u iznosu od 30.000,00 kuna. Troškovi Kadetske lige sufinancirat će se u iznosu od 55.000,00 kuna.

Druga lijepa vijest odnosi se na medijsku zastupljenost hrvatske košarke. Od danas, 24. studenoga na TV Arena Sport 1 u terminu od 17 sati kreće nova specijalizirana emisija “Hrvatska košarka”. Konačno, rekli bismo! To je jedan od projekata HKS-a koji je i najavljen na nedavnoj košarkaškoj konferenciji. Osnovni cilj emisije popularizacija je svih hrvatskih liga – i muške i ženske kao i svih ostalih vidova hrvatske košarke. Želja je prezentirati sve hrvatske klubove, istaknuti njihove poteškoće s kojima se susreću, afirmirati igrače, trenere, škole košarke…Poseban naglasak stavit će se i na novosti iz ženske košarke koja je bila poprilično nezasluženo marginalizirana. Stoga ne propustite prvo izdanje emisije koja je danas na rasporedu u 17 sati.

I još samo vijest da će se 6. redovita sjednica Sabora HKS-a održati 9. prosinca 2017. godine u Zagrebu.

Foto: Sa nedavne košarkaške konferencije u Zagrebu na kojoj su sudjelovali i izbornica Hrvatske Anđa Jelavić, predsjednica Stručnog stožera za žensku košarku Danira Bilić i glavni tajnik HKS-a Joke Vranković / Snimio: Marin Sušić