Važna pobjeda kadetske Hrvatske nad čvrstom Latvijom

Bio je to pravi košarkaški rat, triler između dvije ekipe koje su u drugi krug natjecanja prenijele po isti broj bodova. Vrlo važnu utakmicu za konačan poredak u skupini E dobila je Hrvatska protiv vrlo čvrste i jake ekipe Latvije. Dugo je vremena Hrvatska lomila otpor kadetkinja Latvije, rekli bismo sve do 1:40 do kraja kada je Kelava tricom podigla rezultat na 49:42.

Latvija – Hrvatska  44:55 (10:9, 10:15, 11:11, 13:20)

  • Latvija: P. Strautmane 7,  Ozolina 0, Savicka 0, Kalnina 0, D. Strautmane 21, Rikveile 5, Betlere 0, Einere -, Grabe 1, Kudule 8, Dreimane 2, Jancevska -. Trener: Ainars Cukste
  • Hrvatska: Jordanić, Goleš 0, Slonjšak 23, Silov 3, Stojsavljević 6, Belošević -, Dojkić 6, Mijatović -, Bašić -, Kelava 11, Dobroslavić 0, Marić 6. Trener: Dean Nemec

Briljantnu je partiju danas pružila Iva Slonjšak. Odmah njoj uz rame i Anita Kelava. Obje su ostvarile double-double učinak. Slonjšaka je postigla 23 koša i imala 12 skokova dok je Kelava dala 11 koševa i napravila čak 17 skokova. Odlično skakački raspoložena bila je i Tihana Stojsavljević sa 11 skokova. I upravo su čvrsta obrana i dominantna skok igra naše reprezentacije bili odlučujući faktor za pobjedu. Imali smo ukupno čak 57 skokova a Latvija 40. Doduše imali smo i previše izgubljenih lopti – 17 u odnosu na 12 Latvije, no sve nedostatke pokrila je odlična igra u obrani.

Najopsanije na latvijskoj strani, kako smo i predvidjeli u najavi utakmice, bile su Paula i Digna Strautmane. Digna je bila najbolja latvijska košarkašica sa ostavrenim double-double učinkom (21 koš i 11 skokova), a Paula je imala 7 skokova, 7 asistencija i dala je 7 koševa. Latvija se pokazala kao vrlo čvrsta ekipa s odličnim pojedinkama koje su cijelo vrijem Hrvatsku držale u rezultatskoj neizvjesnosti. Srećom Hrvatska je danas imala neobično raspoložene osobito Ivu Slonjšak i Anitu Kelavu. Dvojac za novu pobjedu i nove bodove koji su nam najvjerojatnije osigurali četvrtfinale. Dalje se borimo za što lakšeg protivnika u toj četvrtfinalnoj utakmici koja je najvažnija, najteža i koja je presudna za nastavak natjecanja – borbu za medalju ili borbu za plasman.

[youtube id=”mvIe-P97WIQ” width=”600″ height=”350″]

Foto:  Večeras briljirala protiv Latvije – Iva Slonjšak/ Snimio: Fiba Europe

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime