Uzvratne utakmice doigravanja za prvakinje Hrvatske

U prvoj utakmici prednost domaćeg terena u doigravanju za prvakinje Hrvatske u košarci u sezoni 2013/2014 sačuvale su tri ekipe – Novi Zagreb, Medveščak i Rockwool Pula. Izgubila ju je samo Trešnjevka u utakmici u kojoj su dubrovačke košarkašice u Zagrebu pobijedile 55:53. Ovog vikenda igraju se uzvratne utakmice. Evo satnica:

Subota, 12. travnja 2014. godine

  • Zadar – Novi Zagreb (Višnjik, 15.00)
  • Šibenik – Rockwool Pula (Baldekin, 16.00)
  • Studenac Omiš – Medveščak (OŠ J.Pupačić, 19.30)

Braslav Turić, trener Medveščaka: “U prvoj utakmici, u srijedu, pobijedili smo Omiš relativno lako, iako su nam na početku utakmice gostujuće igračice pružile dobar otpor. Sutra nas čeka nova utakmica, koja će biti puno teža i neugodnija za nas od prethodne. Napravit ćemo sve da odigramo na nivou kao u prethodnih nekoliko utakmica.”

Nedjelja, 13. travnja 2014. godine

  • Ragusa – Trešnjevka 2009 (Gospino polje, 20.30)

Dean Nemec, trener Trešnjevke danas (nedjelja) uoči odlučujuće utakmikce dao nam je izjavu: “U današnjoj utakmici u Dubrovniku želimo prezentirati hrabrost i odlučnost u rješavanju napadačkih i obrambenih zadataka. To treba biti odlika svake mlade ekipe. U Zagrebu smo igrali s premalo hrabrosti i ambicije i to je bio razlog zamalo koševa na utakmici i premalo igre i košarkaske kreacije sa naše strane. Mislim da igračice koje treniram imaju dovoljno odlučnosti i talenta za prezentaciju toga bez obzira na kraj sezone, umor i potrošenost dosadašnjim obvezama u nekoliko liga. To su samo isprike kojih se treba ostaviti u godinama kad košarku trebaju igrati iz zadovoljstva, a pobjede ostvarivati na osnovu sportske drskosti, ambicija i dokazivanja. Danas neće biti niti Anje Škare, koja nam puno znači, ali to samo pojačava potrebu za prethodnim pristupom naše kadetsko-juniorske ekipe, koja mora dokazati da vrijedi ulaska u polufinale doigravanja.”

 

Foto: Hoće li Ragusa u dvije utakmice izboriti polufinale? Detalj s prve / Snimila: Martina Čubrić

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime