Utakmica biti ili ne biti

Danas je utakmica biti ili ne biti. I za Hrvatsku i za Srbiju. Ulazi se u igru bez ikakvih kalkulacija. Cilj je jasan i jednima i drugima. Treba pobijediti. Sama ta činjenica jamstvo je dobre i angažirane utakmice u kojoj Hrvatska hvata posljednji vlak za četvrtfinale. Optimizma za to ima u igri koju su pokazale u drugom dijelu protiv vjerojatno najbolje europske reprezentacije – Francuske, ali isto tako argumente za nadanje imaju i Srbijanke koje su iznenađujuće pobijedile dobru  Bjelorusiju.

Svoje adute imaju i jedni i drugi. Hrvatska u svojim ponajboljim igračicama na ovom prcvenstvu – Antoniji Mišuri i Ivi Slišković, probuđenim Ani Lelas, Mariji Režan, Luci Ivanković i Jeleni Ivezić i mnogo racionalnijoj igri koju su igrale protiv Francuske. Najveća opasnost po Hrvatsku bit će sestre Dabović, Ana i Milica, nositeljice igre reprezentacije Srbije.

Ana Lelas je nakon odlične partije protiv Francuske kratko prokomentirala: “Činjenica da smo odlično odigrale drugo poluvrijeme protiv Francuske važno je za našu psihološku stabilnost i samopouzdanje prije susreta u petak protiv Srbije.”

Trenerica Srbije Marina Maljković uoči utakmice je rekla: “U obje utakmice drugog kruga moramo biti puno bolji i u obrani i u napadu. Hoće li to biti dovoljno da pobijedimo Hrvatsku i Češku ne znam, ali mislim da možemo pokazati puno više u obje utakmice.”

Utakmica je na rasporedu danas u 14 sati uz izravan prijenos na HTV2.

Foto: Iva Ciglar – igra protiv Srbije zahtijevat će puno više i koncentracije i angažmana /Foto: FIBA Europe / Herve Bellenger

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime