Upravni odbor ŽKK Medveščak: Zašto nismo odigrali utakmicu protiv Čelika

Vezano za neodigranu utakmicu 5. kola SuperLige MŽRKL Medveščak – Čelik Zenica Upravni odbor ŽKK Medveščak oglasio se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Dana 03. 02. 2016. naš klub trebao je igrati utakmicu V. kola Superlige MŽRKL protiv ekipe ŽKK ČELIK iz Zenice.Vezano uz odluku Borda lige da se organizacija F4 dodijeli ŽKK Budućnost Bemax iz Podgorice, Upravni odbor kluba je donio odluku se ne nastupi na pomenutoj utakmici. Na ovaj način ŽKK Medveščak je želio izraziti svoje negodovanje i protest na nekorektnu odluku Borda lige. Svoj protest smo pokušali iskazati žalbom na odluku o dodijeljivanju domaćinstva F4, ali je Bord lige istu odbio sa neuvjerjivim obrazloženjem da je ŽKK Budućnost Bemax ponudila izuzetno bolje uvjete od nas što ne smatramo točnim. Obrazloženje da nismo ponudili nabavku pehara i priznanja, ljekarsku i readrsku službu, statistiku, organizaciju press konferencije i medijsku promidžbu je smiješno i tendenciozno. Sve ovo pobrojano su OBAVEZE koje svaki organizator MORA ispuniti i ne vidimo razlog da bismo to morali stavljati u ponudu za natječaj. Što se tiče TV prijenosa točno je da je ŽKK Budućnost ponudila prijenose na TV Crne Gore, ali mi smo ponudili LIVE STREAM prijenose utakmica koji se rade sa više kamera i uz komentar stručnih komentatora. Iste prijenose smo organizirali prošle sezone u finalnoj seriji utakmica za prvaka Hravatske kada TV kuće iz Hrvatske nisu pokazale interes za prijenos istih. Organizaciju LIVE STREAM-a provodi firma FURKI SPORT sa dugogodišnjim iskustvom praćenja brojnih sportskih događaja. Što se tiče prijenosa/snimki/ utakmica juniorskog i kadetskog F4 iste nismo nudili jer smo smatrali da to nije uvjet natječaja, ali da nam je to sugerirano mogli smo to isto organizirati. Naš stav je da ponuđene snimke istih utakmica ne može biti presudan za dodjelu domaćinstva. Po tom razmišljanju da smo mi ponudili besplatan smještaj za npr. juniorske ekipe učesnice F4 mi bismo imali bolje uvjete od drugih što je besmisleno.

Smatrali smo također da je Zagreb u smislu geografskog položaja te prometnih veza bio bolja opcija za većinu učesnika, ali se o tome nije vodilo računa. Mišljenja smo da se trebalo pitati i klubove učesnike omladinskih F4 da li im je prihvatljiviji snimak utakmice ili putovanje od 1000 km, što je u ova teška vremena i te kako bitno. Imajući u vidu sve nevedeno smatramo je Bord lige prilikom dodjele domaćinstva postupio neprofesionalno i nekorektno prema našem klubu te omalovažio sav naš trud uložen u pripremu za organizaciju F4, koji nam je, uzgred rečeno, usmeno bio obećan.

Zato je UO kluba, razmatrajući na koji način da iskaže svoj protest i neslaganje prema radu Borda, donio odluku da ne nastupi na utakmici protiv ŽKK Čelik, koga smo kokerktno ugostili i obrazložili svoju odluku. Donoseći ovakvu odluku željeli smo iskazati negodovanje na način rada Borda, a ne naštetiti drugim klubovima. Ovakva odluka možda nije korektna prema našim igračicama, koje su sportski izborili F4, ali je jedina preostala mogućnost. Da smo željeli biti nekorektni mogli smo ne nastupiti na F4, ali to ne bi bilo korektno prema organizatoru koji će uložiti značajan trud i sredstva oko organizacije spomenutog natjecanja.

Ovim priopćenjem želimo upoznati široku sportsku javnost o nepravilnostima koje se nažalost dešavaju, te potaknuti ostale klubove da u budućnosti moraju imati značajniju ulogu u vođenju lige. Naime, klubovi su se u MŽRKL udružili svojom voljom u cilju dobijanja kvalitetnih utakmica. Liga nema sponzora nego rad lige i natjecanje financiraju klubovi učesnici i ako imamo obaveze onda tražimo i ista prava. Samo tako će ovakva liga imati svoju budućnost,a svi učesnici će biti zadovoljni jer je to jedino što i očekujemo. A što se tiče Borda lige moralno bi bilo da podnesu ostavke i svoja mjesta prepuste novim ljudima koji će to raditi kvalitetnije i korektnije” kaže se u priopćenju Upravnog odbora ŽKK Medveščak Zagreb.

Foto: Tek sportski pozdrav i podbacivanje lopte na utakmici Medveščak – Čelik / zenicablog.com /E.Imamović