Uoči doigravanja za prvakinje Hrvatske – derbi u Dubrovniku

Kolo prije kraja završetka prvenstva Hrvatske u Prvoj ženskoj ligi, a uoči doigravanja za prvakinje Hrvatske, prvoligaška ljestvica (preuzeta s HRT-ova teleteksta) izgleda ovako:

Jasno je da će u doigravanje s prve pozicije krenuti aktualne prvakinje Hrvatske, ekipa Medveščaka, sa druge aktualne viceprvakinje Hrvatske – Trešnjevka 2009, a tko će s pozicije tri i četiri zavisi od ishoda utakmice Ragusa – Split, koja se u posljednjem kolu igra u Gospinu polju u Dubrovniku. Pobjednik tog susreta osvojit će treću poziciju i ići na drugoplasiranu Trešnjevku, dok će poražena ekipa biti četveroplasirana i za protivnika imati Medveščak. Prednost domaćeg terena imaju Medveščak i Trešnjevka 2009, a u borbi za novi naslov Medveščak pošto je i ove sezone osvojio prvo mjesto.

Pula Črnja Tours završila je svoje sudjelovanje u natjecanju prošlog vikenda pa je u 22. kolu slobodna, a parovi zadnjeg ovosezonskog kola su:

  • Virje: Podravac Gigant – Zadar
  • Zagreb: Trešnjevka 2009 – Dubrava BLC
  • Zagreb: Medveščak – Brod na Savi
  • Požega: Plamen Požega – Šibenik
  • Dubrovnik: Ragusa – Split

Foto: Košarkašice Splita idu na teško gostovanje u Dubrovnik – Josipa Silov (7) u utakmici protiv Dubrave / Snimio: Alen Vojvodić