Umjesto Europskih prvenstava mlađe repke igraju Challengere – kada i gdje?

Kako bi izbjegla okupljanje 16 reprezentacija na jednom mjestu zbog potencijalno opasne epidemiološke situacije, FIBA Europe je još 11. svibnja odlučila da mlađih reprezentativnih europskih prvenstava neće biti. Ipak, igrat će se tzv. European Challengers, svaki s po najviše 6 ekipa na jednom mjestu. Evo kamo i kada odlaze naše mlađe ženske reprezentacije Hrvatske.

ŽENSKA U20 REPREZENTACIJA (Sofija, Bugarska, od 13. do 18. srpnja)

  • Hrvatska mlada reprezentacija je u skupini A s Italijom, Njemačkom, Latvijom, Belgijom i Bugarskom. Turnir se igra u Sofiji od 13. do 18. srpnja.

ŽENSKA U18 REPREZENTACIJA (Riga, Latvija, od 27. srpnja do 1. kolovoza)

  • Hrvatske juniorke odlaze u Rigu kao dio skupine A koju dijeli s Rusijom, Njemačkom, Portugalom, Rumunjskom i domaćom Latvijom. Turnir traje od 27. srpnja do 1. kolovoza.

ŽENSKA U16 REPREZENTACIJA (San Fernando, Španjolska, od 16. do 21. kolovoza)

  • Kadetkinje Hrvatske putuju u San Fernando u Španjolskoj. Tamo će ih, osim domaćina, u skupini B čekati i Mađarska, Litva, Srbija i Ukrajina. Susreti su na rasporedu od 9. do 14. kolovoza.

Kako je sudjelovanje u turnirima dobrovoljno, tako ove godine neće biti ni promocije u više divizije natjecanja, niti delegacije u niže. No, kadetski (U16) turniri ipak će biti izlučni za odlazak na U17 Svjetska prvenstva koja će se sljedeće godine igrati u Mađarskoj (žene).

ŽENSKA KOŠARKA