U15 Jadranska kadetska liga: Croatia 2006 bez poraza na Final Four

ŽKK Croatia 2006 – ŽKK Medveščak 67:37 (10:6, 20:15, 14:6, 23:10)

  • Croatia 2006: Mühl H., Grbčić, Perić 5, Kos 2, Biškupić, Mühl N. 25, Zadro 14, Kostić 11, Marić 6, Belić 4, Dumančić.
  • Medveščak: Tepeš 13, Guštin 6, Crnko, Kolovrat, Ujević 11, Sabljaković, Posavec 1, Vučina 6.

Bila je to utakmica dviju najboljih zagrebačkih ekipa u 2000. godištu koja je uvelike podsjećala na prošlogodišnje finale Prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje u kojoj je također Croatia uvjerljivo pobijedila, s iznimkom da su i jedna i druga ekipa ove sezone pojačane za jednu igračicu – Croatia s Frankom Zadro, a Medveščak s Dunjom Posavec. Usprkos tome što je Medveščak imao skraćenu rotaciju igračica koje mogu napraviti razliku na terenu, prvih petnaestak minuta uspješno je pružao otpor favoriziranoj Croatiji. Nakon toga Croatijine igračice jednostavno su pretrčale Medekice i s puno laganih koševa dogurale do velikih 30 razlike na kraju. Medveščak, s druge strane, nije nalazio rješenja za odličnu obranu domaćina u čijem se sastavu istaknuo reprezentativni trolist MuhlZadroKostić.

Ovom pobjedom mlađe kadetkinje Croatije 2006 (U15) su uoči Final foura pokazale da su neprikosnovene te su osigurale prvo mjesto u MŽRKL ligi bez poraza.

Boris Virag, trener Croatije 2006: “Čestitam našim igračicama na uvjerljivoj pobjedi protiv vrlo dobrog Medveščaka. Ovom pobjedom nastavljen je niz odličnih igara u regionalnoj ligi gdje smo drugu godinu zaredom na Final fouru. Kada uzmemo u obzir da smo u Kadetskoj ligi Centar zauzeli prvo mjesto, te da u mlađekadetskoj ligi trenutno vrlo uvjerljivo držimo prvu poziciju, našem zadovoljstvu nema kraja. Iako su rezultati mlađih kategorija odlični, u klubu smo ipak svjesni da je potrebno uložiti puno rada, s obzirom na veliki potencijal naših mladih igračica u kojima se skriva ogroman prostor za napredak. Važno je napomenuti kako u klubu među igračicama vlada odlična atmosfera što je jedan od preduvjeta za nastavak kvalitetnog rada. Za kraj ću napomenuti kako klub pokušava pružiti svojim igračicama što više zanimljivih utakmica i turnira, pa su tako pred nama proljetni nastupi na turnirima u Francuskoj u Saumuru i u Italiji u Milanu.”

Inače, na F4, osim Croatije 2006, plasirale su se Vodice i Medveščak, dok će četvrtog sudionika odlučiti utakmica u Tuzli 1.ožujka koju će odigrati domaće Jedinstvo BHT protiv slovenskog Grosbasketa. Naime, Jedinstvu pobjeda donosi nastup na F4 dok bi porazom od Grosbasketa nastup među četiri najbolje ekipe regije izborile igračice Livna.

Foto: U15 ekipa Croatije 2006