U završnici kadetkinja KAŽL – Medveščak i Trešnjevka 2009 – Orka

Tri su zagrebačke ekipe (Trešnjevka 2009, Orka i Medveščak) uz jednu splitsku (Košarkaška akademija Žane Lelas) izborile završnicu Prvenstva Hrvatske za kadetkinje koja će se igrati 15. i 16. veljače. Pravo da nastupaju na završnom turniru posljednje su izborile kadetkinje Medveščaka koje su slavile s 9 koševa viška protiv Murse Vrijednosnica Osijek i tako osvojile drugo mjesto u skupini B. U skupini A uvjerljivo prvo mjesto osvojila je KA Žana Lelas koja će u polufinalu završnog turnira igrati protiv Medveščaka, a drugi par čine Trešnjevka 2009 i Orka.

Skupina A

  • U ovojn skupini KA Žane Lelas ostvarila je sve tri pobjede, dok je Orka dva puta pobijedila i jednom izgubila. Treće mjesto osvojile su kadetkinje riječkog FSV-a s jednom pobjedom i dva poraza, a posljednje bez pobjede su kadetkinje Koprivnice. Tri najbolje strijelkinje u skupini A na poluzavršnom turniru su: 1. Nika Lokica (KAŽL) – 56 koševa, 2. Vivijen Nejašmić (KAŽL) – 50 koševa, 3. Jelena Ljubos (KAŽL) – 47 koševa.

Skupina B

  • U skupini B Trešnjevka 2009 je bez poraza osvojila prvo mjesto. Zanimljivo je da sve tri ostale ekipe u B skupini (Mursa VROS, Medveščak i Vodice) imaju po jednu pobjedu i dva poraza, ali u međusobnim susretima najbolji je Medveščak.  Tri najbolje strijelkinje u skupini B na poluzavršnom turniru za kadetkinje su: 1. Lucija Banović (Trešnjevka 2009) – 51 koš, 2. Ana Blaževac (Mursa VROS) – 49 koševa i 3. Helena Zvocak (Mursa VROS) – 48 koševa.

Za još više detalja posjetite web stranicu Košarkaškog saveza Zagreb ovdje.

Foto: Kadetkinje Medveščaka posljednje su izborile vizu za završnicu/KSZ