U subotu počinje nova sezona Prve hrvatske lige

U subotu, 30. rujna, počinje nova košarkaška sezona za žene u Prvoj hrvatskoj ligi. A1 liga, kako se do sada zvalo to natjecanje, otišla je u povijest, ponadajmo se s njom i sve ono što je opterećivalo hrvatsku žensku košarku. Novi početak za sve – i za Savez i za povjerenika natjecanja i za klubove i za suce, opunomoćenike, trenere… Za sve uz uvjerenje kako su svi zaokružili svoje proračune i da će svi “izdržati do kraja”. Ono što se odmah da zamijetiti jest da se sve utakmice igraju isti dan. Evo parova i satnica prvog kola Prve hrvatske lige za košarkašice:

Subota, 30. rujna 2017. godine

  • Požega: Plamen Požega – Split  (Sportska dvorana “Tomislav Pirc”,  početak u 18 sati) – Plamen Požega je na 21. tradicionalnom međunarodnom turniru “Zlatna dolina” pokazala da se nalazi u solidnoj formi na startu prvenstva protiv ekipe Splita koja se na 12. memorijalnom turniru Vladimira Šešelje u Puli nije proslavila. Tamo je prošlog vikenda doživjela dva poraza
  • ZagrebMedveščak – Šibenik (ŠŠD “Peščenica”, početak u 18.30 sati) – Košarkašice Medveščaka, aktualne prvakinje Hrvatske i pobjednice Kupa u Virju su u finalu tamošnjeg turnira pobijedile prvakinje Bosne i Hercegovine – Play Off iz Sarajeva i najavile opet obranu spomenutih naslova. U redove Medveščaka stigla je Vojtulek iz Požege, a od šampionske ekipe i ove sezone se najviše očekuje od Ive Borović, Marije Radoš, Ive Todorić, Patricije Bure, Matee Tadić, Ane Petrak… Šibenčanke su se u odličnom svjetlu pokazale na turniru u Pulu, gdje su osvojile prvo mjesto, i tako najavile zanimljivu utakmicu na Pešćenici.
  • Zagreb: Trešnjevka 2009 – Brod na Savi (SSD “Trnsko”, početak u 17 sati) – Trešnjevka, viceprvakinje Hrvatske, u svoje su redove doveli južnoafričku reprezentativku Lungile Mtsweni (176-F / G-85), koja je igrala u Kamerunu i koja će Prvoj hrvatskoj ligi dati jednu novu dimenziju. Trešnjevka 2009 favorit je u ovoj utakmici, a najvjerojatnije i uz Medveščak najozbiljniji kandidat za najviša postolja u hrvatskoj ženskoj košarci.
  • Virje: Podravac Gigant  – Dubrava BLC (Školska sportska dvorana, početak u 18 sati) – Podravac Gigant u svoje je redove doveo reprezentativku Marijanu Mamić i iskusnu košarkašicu Martinu Šuster te će uz postojeće vedete Molnareva ekipa biti “tvrd orah” svima u Virju. Hoće li to tako i biti najprije može iskusiti Jokićeva Dubrava BLC čija nam je ekipa za sada nepoznanica.
  • Pula: Pula Črnja Tours –  Zadar (Pattinaggio, početak u 18 sati) – bez reprezentativke Lee Miletić a s novim pojačanjima iz Medveščaka (Franić i Pjevac) te uz malte ne nepromijenjenu ekipu Pula  kreće u novu sezonu. Slabija ili bolja? Pravi test za odgovor na to pitanje dat će ekipa Zadra u čije se redove iz Šibenika vratila iskusna i odlična košarkašica Ana Vrsaljko koja je svoju internacionalnu karijeru gradila u Španjolskoj i Češkoj.
  • Slobodna je dubrovačka Ragusa

Foto: Medveščak (na turniru u Virju) brani naslov prvakinja Hrvatske /fb zkkmedvescakzagreb