U Rigi bez Tikvić, Slonjšak i Miletić

  • Otpale su prvi centar Ivana Tikvić i Iva Slonjšak, jedna od najboljih igračica koja može igrati na više pozicija. Obje su 17. listopada bile pozitivne na Covid-19, odradile su samoizolaciju, ali test od 31. listopada je pokazao da su još uvijek pozitivne i jednostavno više nema vremena da nam se priključe, iako one nemaju nikakvih tegoba i izašle su iz izolacije. To također nije sve jer je Iva Brkić već ranije otpala zbog trudnoće, dok smo u subotu ostali i bez Anđele Katavić koja zbog pozitivne suigračice iz Njemačke mora u samoizolaciju. Nema ni Lee Miletić, koja je ranije slomila nos i nije se još dovoljno oporavila – izjavio je za Sportske novosti izbornik Hrvatske Stipe Bralić a uoči drugog kvalifikacijskog ciklusa za sudjelovanje na Europskom prvenstvu 2021. godine koje se u ovim pandemijskim uvjetima održava u Rigi u tzv. latvijskom balonu.

Dio reprezentacije, igračice iz domaće lige, do Rige putuju danas (nedjelja) iz Zagreba preko Njemačke, dok inozemke dolaze kako koja, ovisno o letovima koje budu hvatale. Na Bralićevu popisu je 14 igračica ali ništa nije sigurno barem do ponedjeljka dok se sve ne skupe u Rigi.

  • Nama je prosjek reprezentacije oko 22 godine, imamo stvarno mladu i perspektivnu selekciju tako da vjerujem da ćemo ipak pronaći najkvalitetniji sastav u ovom trenutku sposoban parirati i pobijediti u obje utakmice. Pokušali smo čak nadomjestiti nedostatak Ivane Tikvić barem za jdnu utakmicu, pa smo pozvali u reprezentaciju djevojke koje nisu bile u sastavu neko vrijeme, Mariju Režan i Lucu Ivanković, igračice od dva metra s ogromnim iskustvom, ali nisu se nažalost odazvale – rekao je izbornik Bralić kojem je ovaj put i korona diktirala izbor igračica. Sila prilika.

Da još jednom napomenemo da Hrvatska u latvijskom balonu igra dvije utakmice –  u četvrtak protiv Sjeverne Makedonije i u subotu protiv Latvije koju su u prvom susretu dobile 18 koševa razlike na njihovu terenu.

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Izbornik Hrvatske Stipe Bralić i naše košarkašice na prvoj utakmici u Rigi /fiba.com