U novoj sezoni dvije skupine Premijer ženske lige

Upravni odbor HKS-a održao je danas (9. srpnja 2020.) u Zagrebu svoju desetu sjednicu na kojoj su, nakon sastanaka radnih skupina, stručnih savjeta za mušku i žensku košarku, sastanaka klubova HT Premijer lige, Prve ženske i Prve muške lige, donesene odluke o sustavu natjecanja HKS-a, propozicijama svih natjecanja za sezonu 2020/21 te kalendaru natjecanja za sezonu 2020/21.

U ženskim je ligama došlo do velikih promjena. Najprije, Prva ženska liga mijenja ime u Premijer ženska liga, a Druga ženska liga postaje Prva ženska liga.

No, najbitnije je da se u Premijer ženskoj ligi mijenja sustav. Počevši od 3. listopada, igrat će se u dvije skupine od po šest klubova regionalno i to deset klubova koji su igrali Prvu žensku ligu u sezoni 2019/20 te dva kluba na osnovu pozivnice HKS-a, o čemu će odluku donijeti Komisija za sustav natjecanja. Nakon 10 kola u svakoj skupini prva tri plasirana kluba iz svake skupine igraju Ligu za prvaka. Tri posljednje plasirana kluba iz svake skupine igraju Ligu za ostanak. Obje lige igrat će se po 10 kola, a bodovi se ne prenose. Najbolja dva kluba iz Lige za prvaka igraju završnicu na tri pobjede.

ŽK/HKS

Foto: Detalj s utakmice Raguse i Šibenika/Naši tići