U nedjelju Hrvatska igra četvrtu i posljednju kvalifikacijsku utakmicu protiv Izraela

U nedjelju, 22. lipnja, Hrvatska u Ramat Ganu u Izraelu igra posljednju kvalifikacijsku utakmicu za sudjelovanje na Europskom prvenstvu dogodine u Mađarskoj i Rumunjskoj. Sve što je trebala do sada napraviti, naša reprezentacija je napravila. U tri susreta zabilježila je tri pobjede – jednu u gostima (protiv Bugarske) i dvije na domaćem parketu (protiv Izraela i Bugarske). Četvrta i posljednja iz ovog drugog kvalifikacijskog ciklusa je na redu. Za prvo mjesto u skupini, koje izravno vodi na EP 2015., potrebna je gostujuća pobjeda protiv Izraela za što su naše reprezentativke sposobne. Treba napomenuti da će se na EP plasirati i pet najboljih drugoplasiranih ekipa, a Hrvatska je s ove tri pobjede već u tom krugu.

– Protiv Bugarske smo odigrali upravo onako kako sam to i priželjkivao, kaže hrvatski izbornik Braslav Turić, a s ovako dobrom igrom imamo dobre izglede zabilježiti pobjedu i u Izraelu. Čestitam mojim igračicama na svemu što su do sada pokazale i vjerujem da smo već sada osigurali plasman za Europsko prvenstvo 2015.

Reprezentacija Hrvatske u svojoj slavonskobrodskoj bazi ostaje do subote, kada će krenuti put Izraela, gdje ih očekuje posljednja kvalifikacijska utakmica. Sport Klub 1 izravno će prenositi susret s početkom u 19.05 sati.

Foto: Izbornik Turić i njegovo pomoćnik Englman na jednom od time-outa Hrvatske / Snimio: Ivan Salantić