U nedjelju će se znati tko su prvakinje Hrvatske

Peta odlučujuća utakmica završnih doigravanja za prvakinje Hrvatske između Gospića i Novog Zagreba igrat će se u nedjelju, 5. svibnja, u Gospiću u tamošnjoj sportskoj dvorani na Balinovcu. Početak utakmice zakazan je za 15 sati, a TV Sportklub izravno će prenositi utakmicu. Trenutni rezultat nadmetanja ova dva hrvatska najbolja ženska košarkaška kluba je 2:2. Svi su u seriji dobivali utakmice na domaćem parketu, ali sada za titulu prvakinja Gospiću treba još jedna domaća, a Novom Zagrebu gostujuća. Kalkulacija više nema, vrijeme odluke je tu.

  • Gospić – Novi Zagreb (nedjelja, 5. svibnja 2013. godine, 15.00)

Tko je u prednosti? Gotovo nevjerojatno ali istinito može biti da će jedan jedini koš, koji je donio prednost domaćeg terena Gospiću, ipak moći odlučiti. Međutim, sav psihološki teret s leđa košarkašica Novog Zagreba iz četvrtog susreta sada je “preselio” na Gospićanke. One moraju pobijediti na svome terenu pred svojom publikom. Popravnog nema i sama ta činjenica donosi određene količine napetosti, treme,… Novi Zagreb također mora dobiti ovu utakmicu misli li se popeti na pobjednički tron. Više nema nikakva opravdanja za igru na gostujućem gospićkom terenu. Ili jesi ili nisi. No, ipak, nemaju odgovornost igranja pred vlastitom publikom, ali imaju želju da se domognu pobjedničkog pehara A1 lige Hrvatske.

Sve ove “olakotne i otežavajuće okolnosti” ništa neće značiti ni jednima ni drugima. Niti mogu biti opravdanja i izgovori. Ni jednima ni drugima. Ovako važne utakmice, u kojima je ulog sve ili ništa, traže smirene i koncentrirane, ali maksimalno borbene i angažirane košarkašice koje će “ginuti” za svaku loptu. Vidjet ćemo tko će ih imati više u nedjelju.

Foto: Sa četvrte utakmice u Trnskom / Snimio: Stjepan Spretnjak

1 KOMENTAR

  1. Boksačkim rječnikom jučer je Gospić imao NZ na konopcima,falilo je mrvicu da prisustvujemo klasičnom knocoutu…ali kako se to ne samo u boksu zna dogoditi nemajući više što izgubiti NZ je krenuo na sve ili ništa (na kraju svejedno kako izgubiš)….i na kraju dobio sve!…..Po meni Gospiću bi se u nedjelju jučerašnji luksuz gubitka dobivene utakmice itekako mogao razbiti o glavu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime