U Makedoniju bez Ružice Džankić

Izgleda da će zdravstveni bilten naše reprezentacije ipak djelomično dirigirati u kojem ćemo sastavu odmjeriti snage s Makedonijom. Naime, kako smo doznali, Ružica Džankić neće zbog ozljede putovati na kvalifikacijsku utakmicu u Skoplje. Zbog bolova u leđima tijekom dana napravila je liječničke pretrage, dobila dijagnozu i terapije te će ostati u Zagrebu na oporavku. Hoće li putovati i u Švedsku na drugu kvalifikacijsku utakmicu drugog kruga kvalifikacija ovisit će o tome hoće li zaliječiti bol i uspjeti se oporaviti i biti spremna za košarkaške zadaće.

Izbornik reprezentacije Makedonije Marjan Lazovski neće protiv Hrvatske moći računati na Jelenu Antić i Ivonu Pejkovski, koje nisu igrale ni u prvom krugu kvalifikacija, kao ni na naturaliziranu Makedonku Chrisi Givens. U ekipu uskače druga naturalizirana Makedonka Ashley Paris, poznata košarkaška internacionalka.

– Ako dadnemo svoj maksimum, kao u posljednje dvije utakmice, mislim da imamo priliku doći do prve pobjede u ovim kvalifikacijama. Hrvatska ima dobru reprezentaciju, uglavnom mladu i ne tako iskusnu kao prethodnih godina i to je plus za nas. Nadamo se podršci s tribina koje će biti naš dodatni motiv i naš šesti igrač  – izjavila je kapetanica Makedonije Andželika Mitrašinovik, košarkašica podgoričke Budućnosti.

– Prvi put igramo s Hrvatskom koja je jedna ozbiljna reprezentacija kojoj moramo nametnuti naš ritam igre kako bismo ih pobijedili ovdje u Skoplju. Djevojke su sve motivirane i vjerujem da će se u subotu pokazati u najboljem svjetlu. Ne vjerujem da će arena biti ispunjena do posljednjeg mjesta ali vjerujem da će veći broj publike potaknuti cure da ostave srce na terenu. Nedostaje nam nekoliko igrača, ali tu je Ashley Paris, Edina Musa, Ana Tanturovska.. – kaže izbornik Lazovski koji je na svoj popis stavio ove igračice: Andželika Mitrašinovik (Budućnost), Ana Tanturovska (Olympiacos Volos), Aleksandra Stojanovska (Badel 1862), Sofija Lazareska (Badel 1862), Nena Trajčevska (Bor), Ivana Kmetovska (BAMP Poprad), Jovana Petruševska (Vardar), Cvetanka Dimova (Badel 1862), Anamarija Šekeroska (Struga 2009), Edina Musa (Vardar), Kristina Janevska (Vardar), Ivona Kožobašiovska (Mercedes Alžero), Matea Nikolik (Stela Azura) i Ashley Paris.

Foto: Ružicu Džankić za Makedoniju je “otpisala” ozljeda