U Europi najbolje košarkašice studentice o uspjehu na Sveučilišnom prvenstvu Europe

Inja Butina i Marina Lidija Kalebić (Kinezioloski fakultet), Sara Plavljanin (Filozofski), Marina Giljanović i Anja Škara (Geodetski), Ana Karaga i Danijela Fuštin (Medicinski), Zrinka Spretnjak (Pravo) Marijana Mamić (Agronomija), Anja Majstorović (Učiteljski) i Antonija Jurić (Ekonomija) činile su ženski košarkašku ekipu Sveučilišta u Zagrebu. Ekipi se trebala priključiti i Ružica Džankić (PMF), ali zbog ozljede koju je zaradila na EuroBasketu 2015 u Mađarskoj nije se mogla priključiti. Uspjeh za svaku pohvalu i čestitke! A evo što o svemu kažu akteri ovog uspjeha hrvatskih studentica.

Sara Plavljanin, studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, inače standardna prvotimka zagrebačkog prvoligaša Trešnjevka 2009, proglašena je MVP ovog sveučilišnog prvenstva Europe u Kopru: “Odličan je osjećaj biti na tronu Europe sa sveučilišnom ekipom, no još nismo ni svijesne kakav rezultat smo napravile. Godinama smo dominantne na Sveučilišnim prvenstvima Hrvatske, no nažalost zbog financijskih nemogućnosti ovo je tek prva godina da smo nastupile na Europskom prventsvu. U 10 mjesecu smo odlučile vlastitim snagama prikupiti novce te se ovim putem zahvaljujemo našim fakultetima koji su nam omogucili nastup na ovom prvenstvu. Odlična ekipa, odradile smo zajedno tek nekoliko treninga, ali na prventsvu smo stvarno uživale u košarci, svaka cura je na svoj način pridonijela ovom zlatu. Imale smo odličnu atmosferu u ekipi, na terenu i izvan terena, te super suradnju sa trenerom Simonom, pomoćnim trenerom Zvonimirom Osičanom i izbornikom prof. JuromVulićem. (PMF)”

Anja Majstorović, studentica Učiteljskog fakulteta, košarkašica prvakinja Hrvatske, zagrebačkog Medveščaka: “Ovih osam dana koje smo provele skupa ostat će sigurno u lijepom sjećanju svima nama jer osim što smo postigle veliki uspjeh na terenu, zbližile smo se i izvan terena. Imala sam priliku upoznati igračice iz drugih država i uživati u dobroj košarci.”

Kako smo saznali našim curama je u Kopru bilo super, od smještaja, hrane, druženja i sve to je bilo jedno novo iskustvo. Sretna da su postigle ovako značajan i velik uspjeh Anja Škara, studentica Geodetskog fakulteta i košarkašica Trešnjevke 2009, nam je rekla: “Došle smo praktički ko autsajderi na prvenstvo, jer ekipe koje su tu već godinama nastupaju na ovakvim prvenstvima. Vjerovale smo da možemo napraviti dobar rezultat jer smo klapa na terenu, ali i izvan terena i već dugo smo zajedno. Išle smo utakmicu po utakmicu, znale smo da nam neće biti lako. To se i pokazalo protiv Poljakinja koje smo i u grupi i u finalu pobijedile svega nekoliko koševa razlike, ali na kraju se pokazalo da smo bolje, tj. trenutno najbolje u Europi!! Još nisam ni svjesna,vjerojatno ni moje suigračice, kakav smo rezultat postigle, ali sam presretna!! Iii veliko hvala našim fanovima… hahah!”

Inja Butina, studentica Kineziološkog fakulteta, hrvatska reprezentativka iz Croatije 2006: “Prvo bih htjela zahvaliti curama i trenerima na predivnom izletu i na predivnoj uspomeni. Zabavile smo se i osvojile prvenstvo, potpuno zasluženo. Bili smo ekipa kako na terenu tako i izvan njega što se primijetilo u busevima, na tribinama itd… Jedno lijepo iskustvo te uspomena za pamćenje sa zlatom oko vrata.”

Antonija Jurić, studentica Ekonomskog fakulteta, košarkašica koja je ove sezone branila boje Novog Zagreba i Rockwool Pule: “Jako sam ponosna na svoju ekipu jer smo ostvarile vrhunski rezultat. Ovo nam je prvo Europsko prventsvo i cilj nam je bio borba za medalju, zlatu smo se potajno nadale. Cijelo prvenstvo sve smo odigrale na vrhunskom nivou, pokazale smo najljepšu košraku i zasluženo smo prve. Ovo nam je jedno lijepo iskustvo i nešto što ćemo pamtiti cijeli život. Sretna sam što sam bila dio ove ekipe i što sam se oprostila od ove sveučilišne generacije sa zlatom. Želim im svu sreću na Europijadi iduće godine u Zagrebu i Rijeci.”

I na koncu Đuro Simon, trener koji je ekipu odličnih studentica i košarkašica “uglazbio” i s puno optimizma poveo u Koper na 13. sveučilišno prvenstvo Europe: “Zahvaljujem ekipi na zalaganju i želji za postizanjem dobrog rezultata. Bilo je pravo zadovoljstvo trenirati i viditi ih. Apsolutno zasluženo postali smo EU prvaci bez ijednog poraza…. Već sada se svi skupa veselimo novim izazovima.”

Foto: Odličan je osjećaj biti na tronu Europe! Ekipa Sveučilišta u Zagrebu