U 17 sati četvrta utakmica za prvakinje Hrvatske Split – Medveščak

Hoće li četvrta  utakmica, koja se u Splitu s početkom u 17 sati igra između Splita i Medveščaka, biti i utakmica kojom će Medveščak potvrditi svoju šestogodišnju dominaciju u Hrvatskoj ili će se ogledi ova dva kluba preseliti na petu utakmicu u Zagreb, saznat ćemo večeras. Split ima priliku na svom parketu izjednačiti u seriji na 2:2, ali i Medveščak pobjedom osvojiti šestu krunu zaredom. Stoga ova utakmica ima posebnu draž, a njezin live stream možete pratiti ovdje.

– Nakon šokantnog poraza u Splitu u drugoj utakmici finalog razigravanja, skupile smo snagu i treću utakmicu odigrale odlično i rezultat nije bio upitan, kaže kapetanica Medveščaka Iva Todorić. Centar Medveščaka Ana Vojtulek, koja je Splićankama u Zagrebu zabila 20 koševa, ističe kako im je taj poraz u Splitu bio motivirajući da pred svojom publikom odigraju što je moguće bolje.

– Uvjerena sam da nas i danas očekuje teška utakmixca u Splitu. Njih će bodriti navijači koji uvijek naprave odličnu atmosferu, ali nas to ne smije omesti na putu ostvarenja naših ciljeva. Važno je da u utakmicu uđemo što čvršće i postavimo se kao dominantna ekipa, mišljenja je Vojtulek.

Trener Splita Boran Grgin svjestan je vrijednosti Medveščaka i težine posla koji je pred njegovom ekipom u današnjoj utakmici:

– U Zagrebu se vidjelo da su one apsolutne favoritkinje, ali ako smo ih u ovoj finalnoj seriji već jednom uspjeli dobiti na našem parketu, pokušat ćemo to i večeras. Glavno što trebamo napraviti jest pronaći lijek za njihovu agresivnu obranu kojom su nam uzele jako puno lopti. Ako ih uz pomoć naših navijača uspijemo i danas “skinuti”, bit će to veliko čudo!

Foto: Time-out splitskog trenera Borana Grgina / Snimio: Alen Vojvodić