U-13: U finalu Podravac-Šibenik i Ragusa-Trešnjevka 2009

U Dubrovniku i Zagrebu završeni su polufinalni turniri Prvenstva Hrvatske za djevojčice U13. I prije posljednjeg kola bili su poznati sudionici završnog turnira koji će se igrati 29. veljače i 1. ožujka, a parovi polufinala su Podravac – Šibenik i Ragusa – Trešnjevka 2009. Folka Borovje je u posljednjem nastupu upisala i treći poraz, a Trešnjevka 2009 je uvjerljivo nadigrala Šibenik.

Skupina A

Prvo mjesto u skupini A (Dubrovnik) osvojile su djevojčice Podravca Gigant. Sva tri su puta pobijedile, a drugoplasirane su Dubrovčanke sa dvije pobjede i jednim porazom. Najviše koševa postigle su:

  • 83Iva Šoš (Podravac Gigant, Virje)
  • 63Martina Lončar (Ragusa)
  • 61Nina Maras (Gospić)

Skupina B

Prvoplasirane u skupini B bez poraza su djevojčice Trešnjevke 2009, a drugoplasirane su djevojčice Šibenika. Najbolji strijeci na opvom poluzavršnom turniru u Zagrebu su:

  • 54Hana Arnautović (Trešnjevka 2009)
  • 47Marta Pranjić (Trešnjevka 2009)
  • 41 Lena Bilić (Trešnjevka 2009)

Bilježimo i jednu raijetkost i individualno postignuće trešnjice Hane Arnautović koja je na današnjoj utakmici protiv Šibenika ostvarila quadruple double što je tek drugo takvo ostvarenje dok postoje mjerenja na službenim statistikama u Hrvatskoj. (Trešnjica Nika Mühl je ostvarila isto prije dvije godine na završnici kadetskog prventva Hrvatske). Fenomenalna Hana imala je: 30 koševa / 16 skokova / 10 asistencija / 12 ukradenih lopti uz valorizaciju 52.

Još više detalja o ovim poluzavršnim turnirima u Zagrebu i Dubrovniku možete pročitati OVDJE.

Foto: Detalj s Prvenstva Hrvatske za gjevojčice U-13/ksz