Turić izabrao dvanaest košarkašica za prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv Bugarske

Danas je u Slavonskom Brodu, prije sutrašnjeg odlaska u Bugarsku, izbornik Turić odredio dvanaest košarkašica koje će igrati prvu kvalifikacijsku utakmicu za sudjelovanje na Europskom prvenstvu 2015. godine u Mađarskoj i Rumunjskoj. To su:  Antonija Mišura, Ivana Šerić, Carmen Miloglav, Emanuela Salopek, Jelena Ivezić, Ana Lelas, Nina Premasunac, Mirna Mazić, Iva Slišković, Luca Ivanković, Marija Režan i Ivana Tikvić.

U Bugarsku neće putovati Lana Pačkovski i Ana-Marija Begić, koje će vikend provesti u Zagrebu i potom se u ponedjeljak opet vratiti u Slavonski Brod i priključiti reprezentaciji jer izbornik Turić računa na njih u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama.

Naš suvereni vladar reketa Luca Ivanković na pitanje što možemo očekivati od prve utakmice kvalifikacija protiv Bugarske je rekla: “Očekujemo, naravno, pobjedu. Motivacije nam ne nedostaje, ali sigurno neće biti lako. Igramo u Bugarskoj, a na gostujućim terenima je uvijek teže! Pripremili smo se dobro, imali smo priliku pogledati dvd tako da nam Bugarke nisu velika nepoznanica!”

Sa današnje press konferencije i predsavljanja novog sponzora
Sa današnje press konferencije i predsavljanja novog sponzora

Iz Bugarske stižu vijesti kako je bugarska reprezentacija dobila novog sponzora za vrijeme ovih kvalifikacija. To je HDI osiguranje, a novi sponzor predstavljen je na današnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj su se pojavili trener Georgij Boškov i igračica Milena Tomova. Trener Boškov je izjavio da mu je ekipa fizički jako dobro pripremljena, da su odradili dobre pripreme za kratko vrijeme. Milena Tomova je kazala da su sve tri ekipe u skupini F podjednake, da su im pripremne utakmice puno pomogle i da se nada da će se Bugarska, nakon toliko vremena, konačno kvalificirati za Europsko prvenstvo 2015.

Foto: Luca Ivanković / fibaeurope.com